Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко звинуватила народних депутатів у тому, що вони "провалили законопроект" президента Володимира Зеленського з приводу внесення змін до виборчого законодавства.

Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Відповідне відеозвернення політик порилюднила на своїй сторінці у Facebook.

Тимошенко заявила, що парламент провалив новий виборчий закон, який повинен був змінити "прогнилу корумповану систему обрання народних депутатів".

"Вчора, обговорюючи з президентом розпуск парламенту, наша команда підтримала цю пропозицію. Ми домовилися: президент внесе новий закон про вибори народних депутатів, в якому не буде корупції, роздачі грошей і, по суті, приведення олігархічних кланів у ВР", - заявила голова партії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак, зауважила Юлія Тимошенко, сьогодні абсолютна більшість своїм голосуванням продемонструвала, що не хоче змін.

Верховна Рада
Верховна Рада

"Вони хочуть зберегти стару виборчу систему, де за гроші можуть знову проходити в парламент за мажоритарними округами і далі використовувати його для свого збагачення", - підкреслила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" також додала, що тільки 92 депутати, серед яких депутати її фракції, показали, що вони хочуть змін і хочуть нової якості Верховної Ради, підтримавши новий закон.

"Уважно придивіться, хто і як проголосував сьогодні за новий виборчий закон. І зробіть правильні висновки", - уточнила вона.

Верховна Рада провалила зміни виборчої системи. Чому так сталося? І що робити далі? Дивіться у відео.

Geplaatst door Юлія Тимошенко op Woensdag 22 mei 2019

"Якщо далі ми будемо голосувати за гроші, то ніяких змін, на які люди розраховують після президентських виборів, не буде", - резюмувала лідер фракції.

Нагадаємо, кількість народних депутатів Верховної Ради, передбачених Конституцією, варто переглянути, оскільки населення України скоротилося.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Про це заявив представник президента Володимира Зеленського у парламенті Руслан Стефанчук, повідомляє LB.ua.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.