Екс-президент Петро Порошенко привітав рішення Міжнародного трибуналу з морського права на підтримку України. Про це колишній гарант написав пост на своїй сторінці в Facebook.

Він висловив переконання, що команда президента Володимира Зеленського не повинна чекати імпульсів від українців, а діяти самостійно. Однак не повідомив, чому досі, коли сам Петро Порошенко був на чолі держави, цих дій не було...

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Пишаюся нашими моряками, які залишаються вірними своїй військовій присязі. Ви – герої, чия відданість захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України є прикладом для всіх нас, як і пересторогою для тих, хто хотів би умиротворити агресора! Новим обличчям на Банковій слід було б не чекати на імпульс від суспільства, а самим формувати порядок денний звільнення Кремлем українських заручників та окупованих територій", - заявив водночас Порошенко.

За його словами, час жартів закінчився разом із його каденцією і не варто ні загравати з Росією, ні вірити її добросовісність.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Вже не до жартів – час діяти! Кожен український політик має пам’ятати істину – не варто ні загравати з Росією, ні вірити її добросовісності. За кожною її обіцянкою ховається єдина мета – зруйнувати успіх європейської України. Сценарій війни пишеться в Кремлі, де для України заготовлена розв’язка – "мир через капітуляцію". Самогубством було б ставати співавторами цього сценарію. Лише справжнім і відповідальним лідерством України його можна переписати, а завершити – міжнародним трибуналом над агресором", - написав екс-президент.

Він висловив сподівання на українську перемогу і вдячність команді українських дипломатів.

"Гарантія нашої перемоги – це збереження міжнародного фронту підтримки України в єдності та солідарності", - додав колишній гарант.

Нагадаємо, Порошенка звинуватили в державній зраді, - офіційний документ.

Також Знай.ua писав, Зеленський озвучив наступні дії після інавгурації.