Україна не повинна боятися відмови від виплати зовнішніх боргів.

Про це заявив український бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю Financial Times, опублікованому 26 травня.

Він підкреслив, що до кредиторів потрібно ставитися так, як Греція в 2015 році і безліч разів Аргентина. Підприємець переконаний, що тимчасовий дефолт в цих країнах приніс позитивний ефект.

Коломойський нагадав, що платежі України за кредитами досягнуть максимуму в 2019 році. У той же час, він вважає, що українці втомилися від жорсткої економії, яку нав'язує країні Міжнародний валютний фонд. У доказ своїх слів він назвав обрання Володимира Зеленського президентом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він припустив, що якщо Зеленський буде "слухатися" Заходу, то "стане, як [Петро] Порошенко" – його рейтинги опустяться до 5–15%.

Альтернативою дефолту Коломойський назвав списання українських боргів Сполученими Штатами і Євросоюзом. Захід не цікавить Україна, він хоче "нашкодити Росії", заявив підприємець.

Нагадаємо, Коломойський налякав українців тарифними прогнозами.

Як повідомляв Знай.uа, Коломойський вказав на фатальний прокол Порошенко.

Знай.uа писав, Права рука Зеленського озвучив головні плани команди слуги народу.