Президент України Володимир Зеленський втілює у життя передвиборчі обіцянки. Одна з них – створення "держави у смартфоні".

Команда Зеленського має на меті автоматизувати послуги для населення, щоб виключити прямий контакт громадян з чиновниками. У президента вважають, що це допоможе зробити прозорими всі процеси, які відбуваються у структурах.

Представник президента Володимира Зеленського провів зустріч з міжнародними експертами щодо реалізації проекту електронного уряду за моделлю "держава у смартфоні". Про це повідомляє прес-служба президента.

Радник президента Михайло Федоров 27 травня зустрівся з представниками Міжнародного фонду Євразія (проект TAPAS), Фонду Східна Європа (проект EGAP), Академії е-урядування Естонії (проект EGOV4Ukraine), Офісу реформ адміністративних послуг, Американської торговельної палати та Державного агентства з питань електронного урядування.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ключова мета зараз – визначити конкретні шляхи та механізми прискорення реалізації цього амбітного проекту, зробити електронний уряд більш технологічним, зручним і суттєво збільшити кількість його користувачів", - заявив на зустрічі представник Зеленського.

Він зауважив, що команда президента прагне реалізувати ідею "єдиного вікна", дати громадянам одну веб-адресу всіх наявних послуг, впровадити єдину систему авторизації та ідентифікації, зробити загалом усю систему більш орієнтованою на потреби громадян.

У свою чергу перший заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб розповів, що стратегія розглядає переведення до онлайну близько 200 позицій для повсякденного життя українців.

Зокрема йдеться, про послуги реєстрації ТОВ, електронний кабінет забудовника та проект "єМалятко", який має забезпечити можливість отримати 10 послуг, пов'язаних із народженням дитини, за однією е-заявою.

"Кінцевою метою щодо більшості послуг має стати повна автоматизація, коли рішення ухвалює не чиновник, а система на основі зрозумілого алгоритму, передбаченого нормативною базою", – зазначив Вискуб.

Нагадаємо, експерти проаналізували перші 7 днів слуги народу у кріслі глави держави.

Як повідомляв портал Знай.ua,Зеленський відвідає Брюссель - це буде перша робоча поїздка президента за кордон.

Також Знай.ua писав, 27 травня Володимир Зеленський відвідав позиції бійців ЗСУ у населених пунктах Станиця Луганська і Щасливе.