Напевно, кожен з вас стикався з потоком хвилювання і страху перед черговою співбесідою.

Про те, як знизити зайву напругу і справити хороше враження розповіла блогерка Анна Чаплигіна.

У моєму житті було небагато співбесід, всі різні і розповім я про дві знакові. На одній з них я запросила суму, яка була в два рази вище моєї попередньої зарплати. І її мені не дали. Пропонували більше, ніж було до цього, але не те, чого хотіла я.

На другій співбесіді я просто назвала суму, яку хотіла. Я не пригадаю дослівно, що я сказала, але звучало це як "при всій повазі, менше цієї суми можемо навіть не обговорювати, щоб не втрачати наш з вами час". Через три години після співбесіди мені подзвонили з пропозицією їхати підписувати документи.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Чому в першому випадку не вийшло, а в другому - та й я навіть здивувалася "а що, так можна було"?

Вже набагато пізніше я дізналася про дослідження, які говорять, що на співбесідах важливі не тільки наші компетенції, а й те чи виглядаємо ми впевнено, чи справляємо ми враження професіонала. Рішення про співпрацю на 26% залежить від того, чи схожі ми на людину, якій можна довірити справу і піти за нею.

В англійській мові є гарне визначення - executive presence. Аналогу в російській мові немає, але перекласти це можна як "враження, яке справляє лідер". А це внутрішня впевненість у собі, яка проявляється так само в зовнішньому вигляді, поведінці, мовленні і мові тіла.

У першому випадку у мене впевненості в своїй цінності для компанії не було, а в другому була. Скажу відразу, накачувати себе зсередини складніше, ніж навчитися виглядати впевнено. Зсередини - начебто швидше, але точково і ненадійно, тому що це настрій.

Ззовні - набагато довше, але і набагато надійніше. Як накачати себе зсередини? Два варіанти, можна окремо, ще краще виконати обидва. Перший. Запишіть на папері всі свої професійні досягнення, всі перемоги, всі свої кращі якості, які допомагали вам вирулювати з найбільш безпросвітних ситуацій.

Перечитайте. Це допомагає. Другий варіант. Якщо у вас є колеги, нинішні або колишні, з якими у вас близькі стосунки, то запитайте у них про свої кращі професійні якості і ситуаціях, які це для них підтверджували.

Зробити це потрібно незадовго до співбесіди - щоб почуття ейфорії не зникло.
Сподіваємося, цей текст був корисний для вас. До справи!

Нагадаємо, іноді бувають такі ситуації, коли ви відчуваєте, що вам потрібно зателефонувати колишньому коханому, щоб повернути ваші стосунки. Таке відбувається через велику дозу алкоголю і через те, що ви ще не знайшли собі нового партнера, пише Broadly.

Як повідомляв Znaj.ua, є ряд чарівних фраз, які допоможуть вам встановити і зберегти довірливі стосунки і з малюками, і з підлітками. Читай про це в матеріалі Clutch.

Також Znaj.ua писав про те, що ми звикли до сучасної косметики, синтезованої з хімічних елементів і натуральних інгрідієнтів, але ще сто років тому все було по-іншому. Жінки йшли на великі жертви заради краси і користувалися косметикою з дуже дивних компонентів. Детальніше читайте в матеріалі Clutch.