Відоме грецьке озеро Вістоніда перетворилось на сюрреалістичні декорації для фільму жахів – його береги огорнула неймовірно велика павутина. Довжина цього дивовижного савану не менше кілометра.

Настільки незвичайному явищу посприяли спека, вологість і велика популяція комарів. Про це повідомляє грецький канал Alpha TV.

Експерти стверджують, що місцевим мешканцям нема чого боятись, оскільки павуки, які створили це диво, безпечні для людини. Однак вони прогнозують, що павутина, швидше за все, буде продовжувати рости через погодні умови.

Зазначимо, що озеро Вістоніда в 1996 року оголошене заповідним. Вважається, що на цьому місці розташовувалося античне місто Вістоніда, відоме за давньогрецькими міфами про Геракла і царя Діомеда.

Раніше в Греції у місті Аітоліко частина узбережжя також покрила густа павутина. Вона покрила не тільки пляж, але і пальми з кущами. Хоча сама павутина була меншою за розміром, ніж на Вістоніді – близько 300 метрів.

"Явище, яке ми спостерігали в Аітоліко, не є безпрецедентним. Це відбувається не перший раз. Це сезонне явище, яке відбувається в основному в кінці літа і на початку осені і викликано павуками-тетрагнатідами. Ці павуки дуже маленькі за розміром, але вони здатні створювати величезну павутину", - зазначала тоді Марія Хатзакі, доцент кафедри молекулярної біології і генетики Університету Фракії.

Вона пояснила, що це явище викликали сприятливі для збільшення популяції павуків умови: багато їжі, висока температура і достатня вологість. Павуки ці умови використовують для організації такої собі вечірки, пожартувала біолог.

Фотосервіс Reuters 19 жовтня опублікував фоторепортаж c грецького озера Вістоніда, оточеного незвично великою павутиною.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, у національному природничому заповіднику "Тузловські лимани", що на Одещині, оселилися небачені в Україні види павуків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", однією з найбільш незвичайних слабкостей Спінози була любов до комах, найбільш уважно він ставився до павучків.

Також "Знай.ua" писав, вчені звинуватили США у створенні нової біологічної зброї у вигляді комах.