Якщо запитати сьогодні представниць жіночої статі про ідеал чоловічого тіла, то відповідь буде передбачуваною – спортивна фігура, накачані м'язи, тверді кубики пресу.

Однак такі уявлення про чоловічу красу були не завжди, пише Bored Panda.

Графічний дизайнер із Піттсбурга Ніколай Ламм створив серію картинок, показавши, як змінювались ідеали чоловічого тіла за останні 150 років.

У 1870-х, наприклад, широка талія символізувала багатство і процвітання.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Існував навіть клуб для товстунів у Конектикуті. Туди могли вступати люди, які важили хоча б 90 кілограмів.

Однак на початку ХХ століття клуб закрили, оскільки публічне сприйняття чоловічого тіла почало змінюватись, особливо в зародку Голівуду.

Актори повинні були бути стрункими, оскільки камера часто робила їх більшими, ніж вони були насправді.

Пік цієї тенденції припав на 60-і роки, тоді стрункість була найбільш бажаною формою чоловічого тіла.

Ситуація знову змінилася у 80-х. Ріст популярності спорзалів і клубів здоров'я змінило поняття про ідеальні форми: худі чоловіки почали перетворюватись на мускулистих.

Вплинув на стандарти краси і попит на бодібілдинг, який продовжував рости завдяки таким акторам, як Арнольд Шварцнеггер і Сільвестр Сталоне.

З 90-х і до сьогодні сучасний чоловік має міцні руки і груди, але не надто мускулистий, а ще – рельєфний прес.

Нагадаємо, існує набір якостей, а також моделей поведінки чоловіків, які вказують на те, що це потенційно ідеальний чоловік.

Як повідомляв портал Знай.ua, чоловіки склали портрет найкрасивішої жінки.

Також Знай.ua розповідав про 7 важливих звичок на шляху до ідеального тіла.