Неподалік від Мадагаскару на невеликому африканському острові виявили самого маленького хамелеона на планеті. Це унікальний вид Brookesia Micra, представники якого досягають всього 29 міліметрів в довжину. А довжина самого тіла становить 16 міліметрів. Це складно уявити, але вони без проблем поміщаються на головці сірника і балансують на пальці людини. Варто відзначити, що це не тільки найменший хамелеон, але і найменша рептилія планети. Принаймні, на даний момент.

Хамелеони з легкістю змінюють своє забарвлення, що дозволяє їм адаптуватися до оточення і виживати у ньому, незважаючи на невеликий розмір. Саме тому під час спеціальних експедицій їх неймовірно складно знайти.

Відомий вчений по імені Френ Глэв повідомив, що така карликовість стала результатом невеликого простору, в якому живуть рептилії. Ця теорія не підтверджена, але вона поки залишається єдиною.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Мікро-хамелеонів досить мало. Вони зустрічаються лише на невеликій території острова – в кілька квадратних кілометрів.

Користувачі Інтернету в захваті від цієї милої крихітки. Вони залишають захоплені відгуки.

Портал "Знай.uа" поділився цікавими фотографіями з чотириногими

Нагадаємо: смілива черепаха відважно билася зі своїм відображенням

"Знай.uа" розповідав про кота, які чудово наспівує грузинські мотиви