Спорт - річ цікава, але досить складна. Крім екіпіровки варто піклуватися про своє тіло, яке дорожче будь-яких перемог і успіхів.

1. Виконуйте різні вправи. Якщо ви будете день у день робити одне і те ж вправу, ваші м'язи, замість того щоб зміцнитися, почнуть втомлюватися. Пора зайнятися як кардіо, так і велоспортом. На велосипеді працюють практично всі групи м'язів.

2. Їжте по 20–30 грам білка кожні 3 години. Ваше харчування має складатися з корисних білків, начебто курки, риби, зеленого горошку, сої, молока і яєць. Це допоможе уникнути болестных моментів наступний тиждень, а також комфортно спати, без неприємного відчуття ниючий біль у всьому тілі.

3. Робіть розминку і заминку протягом 5–10 хвилин. М'язи розігріваються, і будуть готові до фізичних навантажень. Після розминки не варто напружуватися на повну. Варто поступово збільшувати навантаження. До того ж, не дарма перед різними забігами або матчами спортсмени довго розминаються. Варто брати приклад з професіоналів.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

4. Слідкуйте за положенням тіла під час фізичних вправ. Неправильне положення тіла під час рухів може посилити біль у м'язах після закінчення тренування. Варто завжди про це пам'ятати, і не скручуватися під час фізичних навантажень. Правила та поради допоможуть вам у цьому.

5. Зупиніться, якщо сильно втомитеся або відчуєте біль. Якщо під час виконання вправи ви відчуєте біль, значить, пора зробити перерву або завершити тренування. Не варто перенапружуватися, так як у кожній частині тіла є своя межа, і краще витратити час на відновлення після втоми, ніж на відновлення після травми.

Нагадаємо, що в Книгу рекордів Гіннеса потрапила сама стара повія в світі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що чоловік прикинувся, що втратив пам'ять, але історія в браузері його видала.

Знай.uа писав про 99-річну жінку, яка за 3 роки пошила 840 комплектів для африканських дітей.