Еверест – найвища гора в світі, відома небезпечними умовами для підйому. Серед них: смертельно небезпечні лавини, нестача кисню і сильні пориви вітру. Будь альпініст, який вирішив підкорити цю гору, ризикує своїм життям. Це лякає багатьох людей, але не Шона Шварнера. Ніяких перешкод для нього не існує, ніяких складнощів він не боїться.

Цього хлопцю вдалося подолати рак. Лікарі вважали, що ніякої надії немає, тому одужання Шона вважається справжнім дивом. Йому поставили страшні діагнози: пухлина Аскина і хвороба Ходжкіна. Шон став першою людиною у світі, який переміг ці захворювання.

Коли йому було тринадцять років, лікарі знайшли в нього рак четвертого ступеня. За прогнозами, йому залишалося жити всього три місяці. Незважаючи на це, хлопцеві все ж пощастило одужати. Але з часом хвороба повернулася. У нього знову виявили пухлину – в правій легені. Цього разу вона була розміром як м'ячик для гольфу. Хлопцю зробили повторну операцію. Після неї лікарі повідомили про те, що він не протягне і 14 днів. Шону вдалося перемогти хворобу і цього разу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Його легені функціонують частково, але це не заважає йому сягати приголомшливих висот. Через 10 років після страшної операції він став першою людиною у світі, який піднявся на Еверест після подолання раку. На рахунку Швернена – вже 7 найвищих вершин світу, розташованих на 7 континентах.

Він ділиться своїми думками, досвідом і переживаннями в своїй книзі Продовжуючи зростати: Як я переміг рак і підкорив вершини світу. Його прикладом захоплюються мільйони. Історія хлопця надихає важко хворих людей боротися за своє життя і за своє щастя.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав про 8-річного хлопчика з Канади, який став мільйонером

Читайте також: неподалік від Мадагаскару виявили найменшу рептилію на планеті

Нагадаємо: в Індії під мостом функціонує імпровізована школа для бідних дітей