Нандо Паррадо був одним з пасажирів літака, який потрапив у жахливу автокатастрофу. За іронією долі політ випав на п'ятницю 13-е. Пасажири рейсу, піднявшись на борт, пожартували про те, що це нещаслива дата. Звичайно ж, ніхто не очікував, що це виявиться правдою.

Під час польоту крило літака випадково зачепилася за схил гори. Рівновага загубилося, і він почав падати вниз. Під час удару об землю 13 пасажирів відразу померли. Решта 32 вижили, але кожен з них отримав важкі поранення. Вони опинилися один на один з жорстоким кліматом, дикими горами, низькою температурою, відсутністю їжі і навіть води. Люди пили талий сніг і спали поруч один з одним, щоб не замерзнути до смерті. Кожен з них намагався знайти хоч якусь живність, яку можна було з'їсти за спільним обідом.

Через 9 днів такого пекла найсильніші зважилися на крайні заходи. Вони використовували трупи померлих пасажирів в якості їжі. Так їм вдалося протриматися ще 14 днів. Всі вже втратили надію, шансів на виживання практично не залишилося. Прилад, який посилав сигнали про допомогу, перестав працювати.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

На 60-й день холодного полону місце аварії виглядало неймовірно похмуро і страшно – все було просякнуте сечею і смертю, місце було завалено людськими кістками. Нандо і його товариші зважилися на відчайдушний крок.

Хлопці одягли на себе по кілька пар одягу і вирушили в далеку дорогу по льодовиках за допомогою. Вони розуміли, що всі пасажири, які ще залишилися живі, сподіваються саме на них. Чоловіки відважно пережили пронизливий холод і истощающий голод. На 10-й день походу їм все ж вдалося знайти довгоочікуваний шлях до підніжжя гори. Вони познайомилися з чилійським фермером, який відразу ж звернувся до поліції за допомогою.

Приїхала команда рятувальників. Нандо допоміг знайти місце аварії. Через 72 дні після аварії 22 грудня 1972 року з 32 пасажирів в живих залишилося лише вісім. За час перебування в жахливому крижаному полоні Паррадо втратив близько 40 кілограм ваги. Після аварії він втратив половину сім'ї. Зараз він читає мотиваційну лекцію, яка допоможе людям досягти цілей і не дозволить їм втратити сенс життя.

Раніше "Знай.uа" писав про жінку, яка врятувала 2500 дітей з гетто

Читайте також: літак розчавив чоловіка прямо на злітній смузі

Нагадаємо: аристократка пожертвувала всім заради допомоги світу