В Австралії зоологи випустили сумчастих барсуков в дику природу. Протягом 100 років вони перебували під загрозою зникнення. Останній раз на волі їх бачили в 1912 році в Новому Південному Уельсі. З тих пір білбі в дикій природі не зустрічалися.

Ці милі тварини неймовірно крихітні. Вони зачаровують усіх своїми довгими заячими вушками. Борсуки живуть у норах. Ночами вони полюють за здобиччю. Варто зазначити, що людей вони зовсім не бояться та з задоволенням з ними контактують. Білбі неймовірно кумедно сплять – сидячи на задніх лапках і засунувши мордочку між передніми.

Тепер 30 таких ссавців бігають неподалік від містечка Наррабрі, розташованого на північний захід від Сіднея. Вони абсолютно вільні. Щоб переконатися в тому, що їм нічого не буде загрожувати їх помістили на велику обгороджену територію. Без будь-якої огорожі маленькі рідкісні білбі навряд чи виживуть.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ця подія ознаменувала неймовірно важливий етап кампанії по боротьбі за порятунок барсуков від вимирання.

100 років тому, перед початком Першої світової війни, в Австралії в рази збільшилася кількість кішок і лисиць, які полюють за барсуками. Їх стало неймовірно мало, і з тих пір білбі почали охороняти. Не виключено, що їх популяція скоротилася і у зв'язку з полюванням на тварин заради хутра, який в Австралії вважається дуже цінним.

Раніше портал "Знай.uа" писав про зеброїда, вольфіна та інших дивовижних гібридних тварин

А також про забавного хаскі, який знайшов собі хижого друга

Нагадаємо: людству показали знімки тварин в утробі матері