Алду Амента був студентом коледжу Південної Флориди. У 2015 році він невдало пірнув у басейн і отримав тяжку травму хребта. Ноги хлопця відмовили, і його постійним супутником стала інвалідна коляска.

Алду розповів, що той момент повністю змінив його життя. Він навіть збирався кинути навчання в коледжі. Подія поставило його сім'ю перед важким вибором: оплатити лікування в лікарні або витратити гроші на навчання. На щастя, він отримав стипендію у Флоридському міжнародному університеті, що дозволило йому продовжити навчання, паралельно проходячи реабілітацію.

У грудні 2018 рік Аменту зустрівся з іншими студентами на урочистому врученні диплома. Він отримав ступінь бакалавра в області електротехніки. 3 непростих роки постійних аналізів, розминок і лікування дали результат. У студента частково відновилася рухливість ніг. Завдяки экзоскелету він зміг самостійно пройтися по сцені. На випускному його зустріли захопленими вигуками та оплесками.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У своїй промові на церемонії хлопець сказав:

"Неважливо, наскільки буде важко. Навіть якщо ви відчуваєте, що вам не вдасться щось зробити, поруч завжди будуть люди, які зможуть вам допомогти. Саме це дало мені сили, щоб продовжувати йти до своєї мети, рухатися вперед і залишатися позитивним".

Наступна мета випускника – отримати ступінь магістра. А його заповітна мрія – знову встати на ноги і повноцінно ходити.

Раніше портал "Знай.uа" вже писав про дівчину, яка потрапила в суворий світ моди, незважаючи на інвалідне крісло

А також про тенісистку в інвалідному кріслі, яка стала багаторазовою чемпіонкою

Нагадаємо: мініатюрний "желеподібний" імплант позбавить світ від артриту