На Instagram-сторінці популярного італійського фотографа Даріо Бонзи з'явилося загадкове відео. Бонзи виявив оптичну ілюзію під час прогулянки в долині Камоніке, яка розташована в центральних Альпах.

На кадрах можна побачити абсолютно нерухомий струмінь води, який здається замерзлим та нерухомим, але якщо підставити під нього руку – бризками розлітається. Турист зтверджує, до цього він ніколи не бачив подібного.

"Нерухома! Здається, ніби вода застигла, але вона тече. Це не обман, це все-реальність! Я ніколи не бачив нічого подібного. Це було схоже на лід, але виявилося проточною водою" – написав автор ролика в описі до відео.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Дивовижне відео вже подивилися більше трьох мільйонів чоловік. Користувачі соціальних мереж гадають, як можна пояснити це явище.

Деякі користувачі мережі вважають, що фотограф спеціально уповільнив відео, щоб з'явився такий ефект. Однак сам Даріо пояснює цю оптичну ілюзію фізичними особливостями потоку: "Це рідкісне явище, яке має відношення до гідрогазодинамики. Називається ламінарна течія".

Фотограф розповідає, що для того, щоб виникла ламінарна течія, вода повинна бути без домішок, а її швидкість повинна бути невеликою.

Зазначимо, побачене можна пояснити ефектом ламінарного потоку, тобто перебігом, при якому рідина переміщається шарами без перемішування і пульсацій. Такий перебіг рідини спостерігається при невеликих швидкостях. Вода для подібного ефекту повинна бути чистою, подаватися з постійною швидкістю і в безвітряну погоду.

Приклади такого явища можна без проблем знайти на YouTube.

Нагадаємо, Кім позувала в прозорій сукні від Jean Paul Gaultier, з принтом, який створив оптичну ілюзію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", соцмережі заполонила нова оптична ілюзія, яка з'явилася з неосяжних просторів реп-музики. Музикант MartyMula виклав в Twitter загадкову фотографію, на якій зображена якась частина тіла з волоссям.

Також "Знай.uа" писав, в Арабських Еміратах світу став доступний незвичайний музей. У цьому місці зібрані експонати, які розбурхують уяву. Тут люди можуть відчути, як земля йде з під ніг, а розум виходить на нові орбіти підсвідомості.