Новий рік не за горами! І скоро весь світ буде відзначати. З самого дитинства ми знаємо, що Новий рік – це мандарини, шампанське, привітання від президента, а в інших країнах усі веселощі виключно на Різдво. Однак, це не так. Про це повідомляє Clutch.

Ми розповімо про найбільш незвичайні традиції святкування цього дня на планеті.

Спекотний бразильський Новий рік

Бразилия – спекотна країна, а пляжі є стратегічно важливими місцями, щоб відсвяткувати новорічну ніч. В Ріо, на пляжі Копакабана, збираються мільйони людей і влаштовують фестивалі, концерти, а під бій курантів палахкотить барвистий салют.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В Бразилії вірять, що в переддень Нового року, обов'язково потрібно бути в новій нижній білизні. Колір залежить від ваших бажань: червоне - щаслива любов, жовте –для грошей, зелене – здоров'я.

Їжа відіграє важливу роль у новорічну ніч в Бразилії. Свинина і риба допоможуть отримати довгоочікуване підвищення, сочевиця — символ здоров'я. Якщо ви потребуєте у фінансовому благополуччі, з'їжте сім виноградинок. Кісточки не викидайте, а сховайте в гаманець.

Новий рік по-французьки, романтичний

Незалежно від того, в якому регіоні ви знаходитесь, скрізь буде супроводжувати шум і салюти. А за традицією і багато поцілунків: під омелою, рівно в 12, після келиха шампанського.

Новорічний святвечір у Франції починається з сімейної вечері. На стіл у північних містах країни зазвичай подають запеченого домашнього гусака, в Парижі - гусячу печінку, а в Бургундії місцеву індичку.

Ялинку французи не ставлять, однак великий попит на різдвяний вертеп.

Крім друзів, сім'ї, родичів, французи вітають з Новим роком свою кращу… бочку вина, так як це – найважливіший символ країни.

Головною традицією вважається поліно. У ніч свята вся родина виносить на вулицю заготовлене з Різдва поліно. Батько поливає його коньяком, діти підпалюють, і вся сім'я спостерігає за палаючою деревиною кілька хвилин, загадують бажання. Після збирають попіл в мішечок і зберігають до наступного року.

Казкові традиції Данії

Якщо під дверима 1 січня ви знайдете багато розбитого посуду. Це хороший знак. Чим більше осколків, тим більше друзів ви знайшли у старому році.

Святковий стіл складається з вареної картоплі і риби, а також традиційного пирога у вигляді конуса kransekage. Тому, хто з'їсть вершину цього пирога, дуже пощастить у наступному році.

Уберігаючи дітей від злих духів, данці дарують їм плюшеву або дерев'яну ялинку. А козлик з соломи біля дверей будинку оберігає від злої сили.

Галасливий американський Новий рік

Америка – одна з кращих країн для зустрічі прийдешнього року. Головним символом Нового року в штатах можна сміливо назвати Таймс-сквер в Нью-Йорку. Саме там проходить церемонія спускання кулі – Ball drop ceremony. Під час церемонії кришталева куля спускають з хмарочоса Уан-Таймс-Сквер, і з останнім ударом годинника він досягає рівня землі.

Таку ж традицію підтримують і інші штати, але там роль кришталевої кулі виконують місцеві атрибути промисловості або історії.

До примкру, в Джорджії це – величезний штучний персик, в Північній Кароліні – жолудь, а в Пенсільванії – кульки для пінг-понгу.

Головною традицією Америки можна назвати список обіцянок і цілей на майбутній рік зі слоганом "New Year – New Me", що означає "Новий рік – новий я".

Божевільний іспанський Новий рік

За кілька днів до Нового року іспанці купують лотерейні квитки по всій країні. За повір'ям, саме в Новий рік удача була на їхньому боці. Деякі вірять, що якщо покласти квиток на живіт вагітної жінки опівночі, то обов'язково можна зірвати куш.

Іспанці вірять, щоб Новий рік був щасливим, після дзвонів потрібно починати свою дорогу з правої ноги. Одні кажуть, що з правої ноги потрібно виходити з дому, інші – що краще входити, а треті закликають стрибати на правій нозі всю новорічну ніч.

А для успіху у фінансовому плані жителі Іспанії печуть маленькі круглі печеньки з монетою замість начинки.

Сучасний Новий рік в Німеччині

Берлін - будинок одного з найбільших новорічних фестивалів у Європі, який щорічно відвідують мільйони людей. Називається він Silvester і включає в себе такі вечірки, феєрверки німецьке ігристе вино Sekt.

Що стосується традицій у Німеччині: фондю – найважливіша страва на святковому столі. В розтоплений сир вмочують все: фрукти, овочі і навіть шоколад. По телевізору крутять старі британські комедії, поки німці жують мармеладних ведмедиків. А після бою курантів потрібно обов'язково зробити кілька обертів навколо своєї осі, щоб почати ідеальний рік.

Нагадаємо, як встигнути зробити всі справи до Нового року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", це найкрутіші ідеї для подарунків на Новий рік!

Також "Знай.uа" писав, як загадати бажання на Новий рік, щоб воно точно збулося.