Днями вчені поділилися несподіваним відкриттям - у ході дослідження вони виявили, що люди із садистськими нахилами не отримують задоволення від агресії стосовно інших.

Про це пише потрал Рoliteka.

Згідно з результатами ряду досліджень, проведених Університетом Співдружності Вірджинії за участю 2000 добровольців, злочинні дії в кінцевому підсумку призводять до погіршення психологічного стану садистів.

"Садистські тенденції існують не тільки у серійних вбивць, але і у звичайних людей і тісно пов’язані з більш агресивною поведінкою", – заявив провідний автор дослідження Девід Честер .

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Психологи переконані, що садистами у звичайному житті можна назвати людей, які отримують задоволення, коли ображають чи утискають інших людей. У рамках дослідження вчені оцінили агресивні і садистські нахили людей, вимірюючи ймовірність того, що учасник спробує помститися або заподіяти шкоду невинному людині.

Психологи розробили кілька сценаріїв і виявили, що люди з агресивними нахилами отримували більше задоволення від заподіяння шкоди іншим, як і очікувалося. Тим не менше рівень щастя помітно знизився у всіх садистів після поганих вчинків.

Вчені вважають, що можливо це пов’язано з тим, яким чином агресія впливає на мозок, змушуючи людей сприймати щось як приємне, коли вона насправді створює зворотний ефект.

Складні відносини між позитивними почуттями до або під час агресії у садистів, в поєднанні з негативним настроєм після агресивної поведінки, дозволяють розробити нове розуміння природи насильства.

Як вважають психологи, зв’язок між агресією і садизмом показує, що позитивні почуття також є важливою причиною насильства над людьми.

“В майбутньому психологам не слід нехтувати цією стороною агресивної медалі”, — говорить Честер.

Окрім того психологи підкреслюють, що під час новорічних та різдвяних свят в рази зростає кількість сімейних сварок і навіть розлучень.

Під час тривалих зимових свят хоч якось, але сваряться все без винятку пари. Психологи запевняють: після свят їм частіше доводиться слухати про "нерозуміння" в родині, крах відносин і неуважності партнера.

Найчастіше так відбувається тому, що люди просто починають проводити разом незвично багато часу, а ще з’являється багато спільних справ.

Нагадаємо, щасливі відносини – це, безумовно, постійна робота над собою.

Раніше Знай.uа писав про те, що астрологи стверджують, що є знаки зодіаку, які настільки страшні у своєму гніві, що їх можна назвати "породженням пекла".

Також Знай.uа повідомляв, що нещодавно було проведено дослідження, яке довело, що запах чоловічого тіла діє на жінку як заспокійливе.