Не так давно мешканці австралійського штату Квінсленд Енн Осборн виповнилося 52 роки. Вона виглядає чудестно і відчуває себе відповідно. Енн протягом 27 років не їла нічого, крім необроблених фруктів, але при цьому відчуває себе краще, ніж всі завзяті м'ясоїди разом узяті. Жінка розповіла виданню Metro все про свій незвичайний раціон.

Що може бути краще, ніж чудові фрукти? — запитала Енн у журналістів.

Жінка називає себе веганом, однак її дієта, якої набагато складніша відмови від м'яса і молока. З тих пір як австралійці виповнилося 25 років, вона не їла нічого, крім сирих фруктів. Вона навіть не змінила своїм принципам після народження другого сина.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Хоча дієтологи негативно налаштовані по відношенню до фрукторианства, жінка настільки здорова, що навіть двоє її синів пішли за прикладом матері. Правда, у фінансовому плані родині доводиться важко. Така дієта обходиться дорожче, ніж раціон пересічної людини.

У тиждень жінка витрачає на фрукти близько 200 австралійський доларів, так як завжди намагається вибрати в магазинах плоди найкращої якості.

"Якщо ви хочете дотримуватися фруктової дієти, у вас повинен бути хороший матеріал. Потрібно вибирати органічні продукти і такі, які виросли на доброму грунті".

Не порушувати добровільну, але сувору дієту жінці допомагає власне самопочуття. За словами Осборн, вона вже чверть століття не відчувала втому і не мала серйозних проблем зі здоров'ям.

"На цій дієті я відчуваю себе здоровою і енергійною. Я вірю, що всі ми тварини, які починають квітнути лише на сирих фруктах, соковитих овочах, коренях, пагонах, горіхах і насінні. Це та причина, через яку я їм тільки фрукти".

Зазвичай свій день Енн починає з манго або однієї половинки дині (150-200 калорій). Опівдні жінка перекушує кількома бананами (400 калорій), а на обід з'їдає ціле авокадо (400 калорій). Ввечері вона завершує свій день ще парою манго (300 калорій).

До чаю або кави Енн ставиться скептично. Вона не вживає нічого, крім свіжовичавленого соку або негазованої води. Втім, на день народження і Різдво жінка дозволяє собі випити одну склянку води з газом.

Крім того, сувора дієта не заважає жінці обідати з друзями і навіть ходити в ресторани. За словами Енн, в громадських закладах вона заздалегідь перевіряє меню через інтернет на наявність фруктів. На випадок, якщо в меню не знайдеться сирих продуктів, в австралійки розроблений особливий план.

"Я просто беру фрукти з собою з дому і прошу офіціантів покласти їх на тарілку і принести мені разом зі стравами для інших людей".

При цьому в сім'ї не одна Енн харчується виключно фруктами. Коли сини жінки досягли підліткового віку, вони розділили дієту матері.

"У дитинстві мої хлопчики ніколи не цікавилися солодощами, а потім обидва вирішили, що хочуть рухатися далі і їсти більше фруктів. Авокадо — це 400 калорій, так що два горіха вже дадуть вам 800 калорій, а банани — по сто калорій кожен. Я ніколи не слідувала фруктовій дієти, щоб схуднути, і завжди відчувала себе добре, а це головне", - каже жінка.

Однак не варто переходити на фрукторіанство без консультації дієтолога. Не виключено, що навіть з вагою в потрібному діапазоні люди, які їдять тільки фрукти, будуть мати дефіцит білка, жирів, заліза, кальцію, вітаміну D, вітаміну Bs і йоду. А високий рівень цукру і клітковини може викликати труднощі з травленням.

Нагадаємо, 28-річна Лексі Рід схудла на 140 кілограмів, але через різку втрату ваги набула кілограми обвислої шкіри.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дівчина перекроїла тіло через цькування у шкільні роки, результат справді шокує.

Також "Знай.uа" писав, 33-річна вихователька, вагою 176 кілограм, серйозно злякалася смерті.