Какао названий по праву найкориснішим напоєм під час зимових холодів. Крім надзвичайного насиченого смаку, він також здатний вкрай сприятливо впливати на організм у такий непростий для нього час.

Згідно зі звітом Європейського агентства з безпеки продуктів харчування, для підтримання здоров'я людині слід з'їдати щодня не менше 2,5 грамів какао-порошку або 10 грамів чорного несолодкого шоколаду.

Цей смачний напій стимулює розвиток потрібних бактерій і зменшує запалення в кишечнику – в результаті імунітет стає міцнішим, і антитіла успішніше борються з патогенами.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Але навіть не в цьому полягає вся користь какао. Наукові фахівці цінують цей напій за здатність впливати на нервові клітини. Він стимулює відновлення нейронів, налагоджує зв'язки в мозку, який сильно страждає в результаті повсякденних стресів.

Особливо цінний такий компонент какао як епікатехін. Дана речовина покращує мозковий кровообіг і короткострокову пам'ять, ефективно знижує артеріальний тиск. Причому у какао його набагато більше, ніж у ягодах, червоному вині або зеленому чаї. Регулярне вживання какао нормалізує рівень холестерину і цукру в крові, знижує ризик інсульту.

Нагадаємо, спеціалісти Каліфорнійського університету визначили, що люди, які вживають каву і алкоголь в помірних кількостях, живуть довше за тих, хто вирішив повністю відмовитися від цих напоїв.

Вчені провели дослідження 90+ Study для того, щоб виявити фактори довголіття. У ньому взяли участь понад 1,6 тисячі осіб.

Як повідомляв Знай.ua, ця новорічна дієта допоможе виглядати карколомно на святі. Ця дієта допоможе схуднути перед святами.

Також Знай.ua писав, що названо найнебезпечніший напій для серця. Лікарі назвали найшкідливіший напій для серця.