Фахівці Центру економічних показників Лондонської школи економіки і політичних наук змогли визначити так званий "вік щастя".

Згідно з висновком, зробленим вченими, протягом життя дюдини є два вікових періоди, коли вона відчуває, що максимально щаслива. Про це пише видання "МедикФорум".

Дослідники проаналізували дані 23 тисяч осіб віком від 17 до 85 років. З добровольцями працювали поетапно протягом кількох років.

Спочатку люди проходили анкетування, з допомогою якого фахівці виявляли їхню задоволеність життям. Учасників запитували, чи щасливі вони. Також випробовувані розповідали, яким бачать своє життя через п'ять років.

Через п'ять років з добровольцями знову проводили анкетування. Крім того, учасники як і в минулий раз оцінювали своє відчуття щастя, а також порівнювали його з тим, що було з ними в минулому.

В результаті фахівці визначили, що відчуття щастя в період з 20 до 70 років має U-подібну криву. В молодості виникає очікування щасливого життя, але в міру віку рівень задоволеності життям падає - разом з наростаючим усвідомленням того, що не все так, як очікувалося. Однак ближче до 70 років людина розуміє, що недооцінювала важливість дрібниць і простих радощів, і її оцінка життя знову підвищується.

"Людина відчуває себе абсолютно щасливим в 23 роки і в 69 років", - констатували дослідники.

За їхніми словами, в 23 роки у людини, як правило, немає серйозних обов'язків і життя здається низкою пригод. Це рання молодість, повна очікувань світлого майбутнього.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При досягненні 69 років у людини зазвичай з'являються вільний час і пенсія, тоді як негативні події, пов'язані з професійною діяльністю і з вихованням дітей, залишаються позаду, - це сприяє більш позитивному світосприйняттю і оцінці свого існування.

Люди на цьому етапі зазвичай переосмислюють життя, розуміючи, наскільки недооцінювали дрібниці, і починають радіти простим речам.

Нагадаємо, вчені знайшли зв'язок між щастям та гусячою шкірою

Як повідомляв портал Знай.ua, стародавні римляни розробили ефективний рецепт щастя.
Більшість сучасних посібників зі щасливого життя поділяють переконання римських стоїків і навіть пропонують їхній "рецепт" як засіб від лікування депресії.

Також Знай.ua писав, чому чоловіки і жінки виражають щастя по-різному