"Вийшов новий айфон, готуйте нирку" - такий сумний жарт соцмереж став реальністю для одного наївного хлопця. Ще будучи підлітком, він продав свою нирку на нелегальному ринку, щоб купити собі бажаний смартфон, він і не думав, що така безглузда витівка буде коштувати йому здоров'я і нормального життя. Про це пише Daily Mail.

Хлопець розповідає, що вирішив купити iPhone і iPad ще в 2011 році. У батьків не було грошей на такий дорогий подарунок, тому молодий чоловік відшукав в інтернеті торговців органами. Вони обіцяли добре заплатити, якщо він пожертвує одну зі своїх нирок для пересадки.

У квітні того ж року молодий чоловік потай від батьків побував в іншій провінції. Там йому видалили нирку і пересадили її пацієнту, який заплатив за орган десять тисяч доларів і 150 тисяч юанів (617 тис. грн) – за операцію. Молодий чоловік отримав 10 відсотків цієї суми – 22 тисячі юанів (близько 90,6 тис. грн) і негайно купив iPhone 4 і iPad 2.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За словами матері Сяо Чжена, вона нічого не знала про плани сина.

"Син повернувся додому з комп'ютером і телефоном Apple. У нас в сім'ї немає грошей на такі дорогі покупки. Спочатку син не хотів розповідати, звідки у нього стільки грошей, потім зізнався, що продав праву нирку, щоб купити ці іграшки", - сказала мати хлопчика.

Дізнавшись про те, що трапилося, мати Сяо Чжена поїхала разом з хлопчиком назад у лікарню, де дізналася, що відділення, в якому її синові робили операцію, здано за комерційним договором одному комерсанту з провінції Фуцзянь. Спроба додзвонитися до посередників також не увінчалася успіхом: їхні телефони були відключені.

Незабаром його здоров'я стало погіршуватися. У нього почалася ниркова недостатність, потім єдина нирка повністю відмовила.

На поточний момент, через сім років після видалення нирки, життя 22-річної людини кардинально змінилася - тепер він змушений лежати в ліжку цілий день, так як йому необхідний щоденний діаліз.

Поліцейські провели розслідування події, їм вдалося затримати тих, хто провів йому операцію. Родина потерпілого отримала 1,47 млн юанів як компенсацію, яка, тим не менш, не зможе повернути хлопця до нормального життя.

Нагадаємо, 21 грудня на Netflix відбулася прем'єра очікуваного фільму жахів під назвою "Пташиний короб" ("Bird Box"). За кілька тижнів фільм жахів став неймовірно популярним у США. А все завдяки тому, що в мережі з'явилося безліч мемів, присвячених хоррору. Багато користувачів мережі почали імітувати сцени з кінострічки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Twitter запустили незвичайний флешмоб, користувачі дивують своєю фантазією.

Також "Знай.uа" писав, вчені з Університету Лінкольна і Університету Ланкастера провели дослідження і визначили, що смартфон може багато чого розповісти про характер свого власника.