Сумний титул "найсамотніша жаба світу" більше не належить самцю на ім'я Ромео з Болівії. Жабі нарешті відшукали Джульєтту, а разом з нею віру у воскресіння цілого виду.

Майбутній партнер вже не може натішитися цією подією. В офіційному акаунті Ромео в твіттері жаба перейменувався з "найсамотнішої Жаби у Світі" в "(Більше Не) Самотню Жабу у Світі". І запостив святковий твіт.

"МОЯ ДЖУЛЬЄТТА ЗНАЙШЛАСЯ! Після того як я десять років був найбільш самотньою жабою у світі, я більше не самотній! Спасибі, Global Wildlife Conservation і музею природної історії імені Альсида Д’Орбин'ї за те, що знайшли мою давно втрачену любов. Який чудовий день!"

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Останні десять років біологи з усіх сил намагалися не дати загинути рідкісному виду болівійських водних жаб. Місія була практично нездійсненна: з представників залишався один самець, спійманий в 2008 році. Він жив у музеї природної історії імені Альсида Д’Орбин'ї місті Кочабамба і терпляче чекав свою любов.

В ліси Болівії постійно споряджали нові експедиції з пошуку водних жаб, але безуспішно: кожен раз вчені поверталися до Ромео з порожніми руками.

Опікуни Ромео навіть зареєстрували його профіль на сайті знайомств Match.com. Там написано, що він простий хлопець, якому потрібна лише представниця його зникаючого виду для продовження роду (без якого-небудь тиску). Знімки до анкети жабі теж підібрали презентабельні.

Оскільки репродуктивний вік жаб складає близько 15 років, з плином часу пошуки ставали усе більш запеклими.

Анкета на сайті знайомств не допомогла. Зате допомогла чергова вилазка в болівійські джунглі, пише Global Wildlife Conservation.

Тереза Камачо-Бадані, що працює в музеї, де живе Ромео, під час експедиції знайшла не одну, а відразу п'ятьох болівійських водних жаб.

Деякі з тварин були невиліковно хворі, з чого учені зробили висновок, що в дикій природі земноводні жити вже не можуть. Але одна з самок була здорова, у розквіті сил і відмінно підходила на роль пари для Ромео.

Ромео поки не познайомили з Джульєттою особисто. За словами співробітників музею, після подорожі самка відпочиває, багато плаває і іноді намагається втекти, очевидно до коханого. Також жабі належить пройти кілька медичних тестів і профілактичних процедур.

Тепер залишається тільки сподіватися, що жаб'яча історія Ромео і Джульєтти матиме більш щасливий фінал, ніж шекспірівська.

Нагадаємо, смілива черепаха відчайдушно билася з відображенням, однак безуспішно.

Як повідомляв портал "Знай.uа", торгівля тваринами сприяла поширенню смертельного штаму хитридиєвого грибка. Сьогодні не існує ефективних заходів для лікування цього захворювання.

Також "Знай.uа" писав, в мережі опублікували відеоролик з незвичайною твариною.