Не дивлячись на капризи погоди та інші негаразди в житті, щоранку ми повинні бути сконцентровані і бадьорі, пише Politeka.

Для когось прокинутись вранці — стрес. Особливо взимку, коли холодно і недостатньо сонця. Експерти розповіли про корисні продукти, які допоможуть зібратися, сконцентруватися, заспокоїтися і зробити день плідним.

Не виспалися? Виручать білки і корисні жири

Якщо мало відпочиваєте, додайте в ранкове меню (і в цілому в раціон м'ясо птиці, морську рибу і яйця, насіння льону, зелень і овочі. У цих продуктах — омега-3 жирні кислоти, які допомагають організмові поповнювати сили і справлятися з черговими навантаженнями.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Варто включати в сніданок яйця, тоді будете ситі і повні сил з самого ранку.

Втома та нудьга? Випийте чаю з горіхами

Горіхи - важливе джерело корисних речовин і клітковини. Клітковина стимулює вироблення нейромедіаторів — особливих речовин, що борються з депресіями і стресами. Ну а просто чай допоможе розслабитися, запити горіхи і погреет вашу замерзлу душу.

Волоські горіхи - важливе джерело мінералів і корисних речовин для головного мозку

Навести порядок у думках — допоможе кава

Як і багато хто, після чашки підбадьорливого і міцного ви готові на подвиги, а в голові настає ясність і концентрація.

Але варто пам'ятати, що кофеїн, що міститься в напої, може викликати безсоння, депресію і погіршення концентрації — якщо вживати надмірно. Добова норма кофеїну — 400 мг.

Хвилюєтеся? З'їжте чорний шоколад

Коли голова повна питань і проблем, вам не завадить трохи шоколаду. Його компоненти підвищують рівень гормонів щастя — ендорфінів. Ці гормони успішно запускають розумовий процес і покращують настрій.

А щоб шоколад був максимально корисним, вживайте темний шоколад з вмістом какао не менше 75% і найменшою кількістю добавок і цукру.

Нагадаємо, найкращі рецепти здорових сніданків для дітей: смачно і корисно.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей дуже смачний рецепт панкейків з яблуком і малиною для сніданку, який сподобається кожному члену сім'ї.

Також "Знай.uа" писав, рецепт французьких крокетів зі свинини.