Завдяки небайдужим захопленим людям з'являються унікальні проекти і твори мистецтва. Творчі люди знаходять натхнення часом у найнесподіваніших предметах і місцях, перетворюючи їх у справжні шедеври.

Сьогодні мова піде про неординарну жінку, яка зі старого гнилого дерева, примудрилася створити дивовижний арт-об'єкт.

Замість того, щоб спиляти сухе дерево, що руйнується, жінка перетворила його в міні-бібліотеку, якої тепер захоплюється і безкоштовно користується вся округа.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

А почалося все з того, що Шерелі Армітадж Говард (Sharalee Armitage Howard), знаючи про те, що незабаром повинні зрубати стару тополю, що росте біля паркану, вирішила дати їй друге життя.

Враховуючи те, що вона працювала в бібліотеці Кер-д'Алена, була не тільки бібліотекарем, але і художником, і захоплювалася палітурною справою, то рішення створити міні-бібліотеку було природним.

Верхню частину тополі зрізали, адже сухі гілки, створювали чималу загрозу для її сім'ї і перехожих. Залишили нижню, найтовстішу частину стовбура, з якої обрали всю трухлу деревину і обробили спеціальним розчином, щоб зупинити процес гниття.

Потім усередині встановили дерев'яний короб з полицями, створюючи імпровізований стелаж. Для додання завершеності і оригінальності зовнішнього вигляду син Шерели зробив дах з черепиці і встановив скляні двері.

Також провели електрику, щоб і ввечері було зручно користуватися бібліотекою. І щоб дерево знань висвітлювало вулицю перехожим.

З каменів виклали ступені, а так званий фасад жінка прикрасила макетами книг з фанери, що додало особливу чарівність. Так спільними зусиллями вдалося створити міні-бібліотеку схожу на казковий будиночок лісової феї.

Зараз чарівний терем привертає увагу перехожих і навіть ті, хто зовсім байдужий до читання, із зацікавленням підходять до оригінальної читальні, адже не можуть втриматися від спокуси заглянути в неї і навіть погортати, а то і взяти вподобану книгу.

Знайшлося чимало охочих поділитися з іншими захоплюючими детективами і любовними романами. Адже головний принцип існування таких безкоштовних міні-бібліотек, у яких немає штату співробітників, охорони і навіть замків – "бери сам та поділись з іншими".

Варто відзначити, що в Америці для того, щоб викликати і підтримувати інтерес до читання "живих" книг, був створений дуже цікавий проект "Маленька безкоштовна бібліотека" (Little Free Library).

Майже за 10 років його існування було створено понад 75000 міні-бібліотек не тільки в Америці, але і у 88 країнах світу.

Коли організатори Little Free Library дізналися про творіння небайдужої жительки, її відразу ж прийняли в члени організації, а нова бібліотека незабаром з'явиться на карті спільноти, яка активно стимулює прищеплення любові до читання і творчості.

Нагадаємо, креативна дівчина перетворює пироги у твори мистецтва. Занадто гарні для того, щоб їх їсти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Оссі Саарінен (Ossi Saarinen) всього 22 роки, але його роботи дадуть фору найіменитішим фотографам природи.

Також "Знай.uа" писав, чоловік побудував казкове мишаче село в своєму саду.