Житель В'єтнаму Нгуєн Ван Нхат був доставлений в лікарню з ознаками сильного алкогольного отруєння. Чоловік фактично знаходився однією ногою на тому світі.

Як повідомив лікар Ле Ван Лам, аналізи показали, що допустима норма метанолу в крові чоловіка була перевищена у 1 119 разів. Через жахливу інтоксикацію чоловік втратив свідомість. Про це пише зарубіжне видання Metro.

Як не дивно, 48-річному в'єтнамцю вдалося видертися з того світу. І йому допомогли 15 банок пива, схвалені лікарями. І цей медичний лайфхак доступний тільки фахівцям, не намагайтеся повторити.

Як відомо, метиловий спирт або метанол — сильна отрута, яка за багатьма характеристиками не відрізняється від етилового спирту — речовини, що міститься в алкогольних напоях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Часто горе-виробники неякісного алкоголю змішують ці два спирту — так виготовлення стає дешевше, але покупці сильно ризикують здоров'ям і своїм життям. Судячи з усього, в'єтнамець пив саме такий неякісний алкоголь, та досить у великій кількості.

Щоб вивести чоловіка з несвідомого стану, медики прийняли рішення зменшити концентрацію отрути в крові — його печінка продовжувала переробляти метанол і насичувала кров отруйними продуктами розпаду цієї речовини.

Процес потрібно було терміново призупинити, і допомогло в цьому саме пиво, яке містить в собі відносно нешкідливий етиловий спирт.

Вся справа в тому, якщо в печінку з кров'ю надходять два види спирту — етанол і метанол, — спершу вона займеться саме етанолом і зменшить викид метанолової отрути в крові.

Фахівці за допомогою спеціальної трубки в прямому сенсі слова вливали в чоловіка пиво. Спочатку три банки по 0,3 літра відразу, потім — по одній на годину.

Паралельно лікарі проводили діаліз — видаляли з крові всі небезпечні токсини. Через 15 банок і 12 годин в'єтнамець прийшов до тями. Пацієнту довелося провести у лікарні три тижні, щоб остаточно одужати. Можливо, цей урок його чого-небудь навчить і чоловік не буде так недбало ставиться до свого здоров'я.

Нагадаємо, 41-річна англійка Пем Робертс зіткнулася з розладом, який вона сама називає мукою. Жінка розповідає, що їй доводиться постійно чути, як рухаються її очні яблука, а ці звуки всередині голови вже стали гірше тортури.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жителька Китаю втратила здатність чути чоловіків через рідкісне захворювання.

Також "Знай.uа" писав, дівчина так захопилася схудненням після народження дитини, що не помітила, як скинула 2/3 власної ваги. Це могло її вбити, але на щастя, дівчина вчасно одумалася.