Через кілька днів українці відзанчатимуть День закоханих. Далеко не всі люблять це свято, однак є і ті, хто традиційно щороку вітає свою другу половинку та готує подарунки. Що зазвичай купують українці до романтичного свята та у скільки це обходиться.

Про це пише "Сьогодні".

Мохи і серця

Як говорять продавці, жінки зазвияай замовляють подарунки заздалегідь, чоловіки ж купують презент своїй коханій мало не в останні хвилини.

Таку тенденцію підтверджують і фахівці маркетплейса Prom.ua.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Ажіотаж навколо романтичних подарунків починається лише за тиждень до свята", - кажуть там.

Сьогодні закохані все так само дарують м'які іграшки, прикраси, набори солодощів та натуральної косметики. Звичайно ж, обов'язково упаковуючи презенти у коробки у вигляді серця. Попитом користуються також шкіряні аксесуари і блокноти з цікавим гравіюванням.

Активно народ дарує і композиції з суккулентами і мохом.

"В цьому році їх не замовляють не тільки в скляних флорариумах, а і в дерев'яних пеньках, керамічних чашках і бетонних кашпо", - говорять спеціалісти.

За їх словами, трендом нинішнього Дня закоханих стали серця правильної анатомічної форми їх зображення можна знайти на футболках, валентинках і навіть брошках.

Практичні подарунки

Оскільки подарунки для декого не завжди дозволена розкіш, тому українці часто обирають більш практичні речі в якості презента. Це можуть бути годинники, гаманці, парфуми тощо.

Найдорожчими в топі запитів виявилися жіночі штучні шуби. Втім, за рік вони подешевшали з 3400 до 3000 грн.

Інтим і закуски

Свою нішу серед романтичних подарунків зайняли також набори еротичної спідньої білизни, набори солодощів та дорогого спиртного.

"Для чоловіків купують бездротові навушники і чоловічі букети з алкоголю та різних закусок. А ось через мобільні додатки замовляють еротична білизна та секс-іграшки", додає глава маркетингу Prom.ua Тетяна Жицька.

Сюрпризи: квіти приїдуть з кур'єром

Українці також люблять дивувати один одного. Найчастіше в якості сбрпризу обирають доставку квітів. В середньому за таку роботу кур'єрам обіцяють заплатити 150—200 грн.

Трапляються і досить незвичайні запити.

"В минулому році киянин вирішив здивувати свою дівчину-флориста. Попросив кур'єра приїхати в квітковий магазин, де вона працювала, і купити букет. А потім ці квіти подарувати їй же. Написав, що нерозумно було б замовляти доставку у конкурентів. Думаю, здивувати кохану у нього точно вийшло. Таке привітання обійшлося киянину в 300 грн", - згадує керівник відділу маркетингу Kabanchik.ua Ольга Сорока.

Втім це не межа фантазії українців. Тож, дивуйте своїх половинок, та пам'ятайте, що неважливо, скільки коштує подарунок, головне емоції та приємні спогади про цей чудовий день, прожитий разом і в любові.

Нагадаємо, Козловський до Дня Валентина зробив фанатам цыкавий сюрприз.

Як повідомляв портал Знай.ua, дівчина купила дрібничку на барахолці, не підозрюючи, що перед нею насправді.

Також Знай.ua писав про те, що українкам порадили фдеї подарунка для коханого.

Дивіться: Ідеї подарунків до Дня закоханих