Відвідуючи перукарні, ви не можете бути в впевненими, що завтра не опинитесь на лікарняному ліжку після звичайної стрижки.

Медики пояснили, які небезпечні хвороби ви можете "підхопити", якщо в закладі неналежним чином чистять та стерилізують інструменти.

Фолікуліт

Що це за хвороба? Це запалення волосяних фолікулів. Проявляється свербежем, висипами та гнійними прищами. Заразитися можна через погано оброблені інструменти і на них залишилися бактерії стафілокока. Ці бактерії передаються від клієнта до клієнта, доки користуються брудними інструментами.

Стригучий лишай

Ця хвороба проявляється червоними плямами, лусочками, випаданням волосся. Передається, коли на гребінці залишився грибок від попередніх клієнтів, які мали таку ж проблему. Якщо лишай вчасно не пролікувати, то є всі шанси залишитися з некрасивими рубцями на шкірі та без волосся.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Правець

Це страшна хвороба, якою можна заразитися при використанні інструментів з іржавими елементами. У разі подряпини або невеликого порізу, спори проникнуть в шкіру. Правець смертельно-небезпечна хвороба. Рівень смертності складає 25%. Ліків від цієї недуги не існує.

Педикульоз

Вошами легко заразитися через гребінець і ножиці, на яких залишилися гниди або воші. Першим симптомом, кий проявляється в результаті появи вошей - свербіж. Воші - не смертельні, але це дуже неприємне явище. Особливо складно їх вивести власникам густого та довгого волосся.

Крім того є ризик передати їх своїм близьким.

Гепатит В

Гепатитом В можна заразитися не тільки під час манікюру і педикюру, а і під час стрижки. Трапляється це при використанні погано оброблених інструментів у випадку порізу.

Нагадаємо, дві жінки потрапили до лікарні з ботулізмом через домашні консерви.

Як повідомляв портал Знай.ua, кір не пожалів підданих Супрун, викосила цілий департамент.

Також Знай.ua писав про те, що українців не інформують про точну кількість хворих на кір.

Дивіться: В Україні масово фіксують педикульоз