Моторошне відео з'явилося в китайській соціальній мережі "Douyin". На запису, зробленому двома хлопцями, видніються ялинки, які пересуваються, немов живі, подібно Энтам і Хуорнам з творів Толкієна.

За словами очевидців, вони знаходилися в лісі, коли раптово помітили за одним засніженим пагорбом дерева, які активно рухаються. Як тільки відеодокази були готові, молоді люди поспішили покинути ліс.

Однак, на китайських креативників тут же посипався шквал критики. Більшість користувачів китайського сайту впевнені, що відео є постановочним.

На думку скептиків, хлопці махали гілками перед камерою, "граючи" з перспективою. Якість зйомки цілком могла дозволити здійснити містифікацію. Тому це швидше схоже на дурний жарт, ніж на містичну істоту.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Але й знайшлися ті, хто став на захист хлопців, і привели деякі міфи і сказання про ходячих антропоморфних деревах. У текстах говориться, що такі створіння захищають природу, охороняючи своїх прикутих до землі побратимів.

До речі, складно собі уявити, що таке можливо, але ходячі дерева дійсно існують. Ходять вони, звичайно, дуже повільно, так що за день кожне дерево здатне переміститися лише на 2-3 сантиметри. Але це в черговий раз доводить нам, що природа здатна на створення неймовірних явищ.

Ходячі пальми, сімейства Socratea, що виростають в тропічних лісах Еквадору, здатні повільно ходити по землі, долаючи відстані до 20 метрів в рік.

Коли ґрунт під деревом виснажується, воно починає пускати довгі корені, які намагаються знайти новий, більш родючий грунт, знайшовши підходяще місце, нові корені встромляються в грунт, а дерево повільно нахиляється в їх бік, поступово висмикуючи свої старі коріння з землі.

Нагадаємо, користувачі соцмереж жваво обговорюють найсумніше деревце на світі. По дереву стікає дивна рідина, яка не залишає жодних слідів, і складається відчуття, що це щось тече під корою, але доступно людському оку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники розробили штучні листя, які імітують фотосинтез, сподіваючись використати їх для боротьби з підвищенням рівня парникових газів.

Також "Знай.uа" писав, вчені вважають, що для нормалізації екологічної ситуації у світі необхідно посадити трильйон дерев.