Йде підготовка до церемонії нагородження головної кінопремії світу – Оскар, яка відбудеться в Лос-Анджелесі в ніч з 24 на 25 лютого.

Зірки вже збираються в Лос-Анджелесі, де пройде 91-а церемонія нагородження премією американської Кіноакадемії. Вона відбудеться у театрі Dolby в ніч з неділі на понеділок за українським часом.

BBC зібрало незвичайні факти про майбутній церемонії нагородження, які цікаво знати.

Леді Гага взяла сценічне ім'я на честь пісні гурту Queen – Radio Gaga, так як обожнювала творчість групи.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Через десять років, після того як вона стала відома під цим ім'ям, Леді Гага буде змагатися з улюбленою групою за нагороду. Її фільм Зірка народжується і фільм Богемна рапсодія претендують на перемогу в номінації За кращий фільм.

Вже втретє Емі Адамс і Крістіан Бейл, знімаючись в одному фільмі, обидва отримали номінації на Оскар.

У 2011 році це був фільм Боєць, у 2014 році – Афера по-американськи, а в 2019 році – Влада. Щоправда, нагороду отримав поки тільки Бейл за роль у фільмі Боєць.

Махершала Алі вважається фаворитом у номінації "Кращий актор другого плану за роль у фільмі "Зелена книга".

Два роки тому він вже отримав нагороду в цій номінації за роль у фільмі Місячне світло. Якщо він знову отримає цю ж нагороду, він повторить рекорд Тома Хенкса, який два роки поспіль отримував нагороди Оскара. Він ставав кращим актором за роль у фільмі " Форрест Гамп (1993) і Філадельфія (1994).

Актриса Гленн Клоуз на даний момент володіє сумнівним званням актриси з найбільшою кількістю номінацій на Оскар (7), і жодного Оскара.

Є ймовірність, що становище зміниться, так як вона номінована в номінації За кращу жіночу роль у фільмі Дружина. Раніше її номінували за фільми Фатальний потяг (1987), Небезпечні зв'язки (1988), Таємничий Альберт Ноббс (2011) і Велике розчарування (1983).

У чотирьох з п'яти номінаціях Кращий актор і Кращий актор другого плану грають ролі реальних людей.

І в обох категоріях також є вигадані герої - їх грають Бредлі Купер і Сем Елліотт у фільму Зірка народилася. Інші номінанти в цих номінаціях грають реальних людей - Фредді Мерк'юрі, Вінсента Ван Гога, Діка Чейні і Джорджа Буша.

У виконавиці головної ролі в Ромі Ялиці Апарісіо до цієї ролі не було досвіду гри у фільмах.

Крім Ялиці, в історії Оскара були й інші зірки, які отримали номінації за свій перший фільм: Куавенжане Уолліс (Звірі дикого Півдня, 2013), Габурі Сідібе (Скарб, 2009) і Хейлі Стейнфілд (Залізна хватка, 2010).

Чотири нагороди в ігрових номінаціях можуть отримати актори, що виконували ролі людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Це Олівія Колман і Рейчел Вайс, які зіграли коханок в Фаворитці, в образі Дони Ширлі, якого зіграв Махершала Алі, є натяки на гомосексуальність, а Рамі Малек зіграв бісексуального Фредді Меркьюрі.

Крістіан Бейл відзначає день народження в один день з Діком Чейні, роль якого він грає у фільмі Влада.

Цікаво, що сам Крістіан Бейл не поділяє політику республіканців, представником яких був віце-президент Дік Чейні. Приймаючи нагороду Золотий глобус, Бейл зазначив: "Спасибі сатані за те, що надихнув мене на цю роль".

"Знай.uа" повідомляв про українських кінострічках, які претендують на премію "Оскар". Серед них - "Донбас", "Кіборги", "Міф" і так далі.

Як повідомляв "Знай.uа", Queen покаже заміну Мерк'юрі на церемонії вручення "Оскара".

Знай.uа писав про те, що перше світове визнання Рамі Малек отримав після ролі у фільмі "Містер Робот".