Качка Мерлін, яка народилася з кульгавістю, тепер може вільно пересуватися завдяки спеціально створеному інвалідному візку.

У листопаді минулого року домашню качку прихистили активісти неурядової організації по захисту прав тварин "Goats of Anarchy Sanctuary" у Аннандейлі, пише Daily Mail.

Коляска дозволяє пересуватися каченя

У качки була вроджена травма, тому Мерлін пересувався постійно шкутильгаючи на одну ногу.

Активісти зв'язалися з компанією Walkin' Pets, яка займається проектуванням і виробництвом крісел-каталок для інвалідів в Амхерсті, штат Нью-Гемпшир.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Інженери розробили модифікацію міні-коляски, яка зазвичай використовується для кішок і собак, щоб пристосувати її до розмірів Мерліна.

"Я був радий, що моя компанія змогла допомогти Мерліну", — заявляє засновник компанії Walkin' Pets Марк Робінсон.

"На початку цього місяця ми здійснили поїздку в Нью-Джерсі, щоб відвідати активістів, які рятують тварин з обмеженими можливостями. Мерлін народився з травмованою ногою, і вони звернулися до нас, щоб ми створили йому інвалідну коляску. Ми ніколи не робили крісло для качки, однак один з наших інженерів підігнав мініатюрну інвалідну коляску тільки для неї", — розповів представник компанії.

З моменту свого заснування компанія виробила більш 50 000 інвалідних колясок для домашніх тварин з обмеженими можливостями по всьому світу.

Качка на траві

"Бачити, як Мерлін робить свої перші кроки в інвалідному візку, зворушило мене", заявив один з представників компанії Микайла Фіха.

Нагадаємо, щеня золотистого лабрадора на прізвисько Боббі відновлюється після жахливих випробувань, яким його піддали кілька невідомих гицелів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", собаки і сільськогосподарські тварини можуть надавати сприятливий ефект на здоров'я.

Також "Знай.uа" писав, що собаки покращують якість життя людей, які страждають від діабету першого типу.