Як ретроградний Меркурій впливає на людей

Астрологи вважають, що ретроградний Меркурій може стати причиною виникнення конфліктів, труднощів на роботі і проблем у спілкуванні в цілому. Планета 3 рази на рік рухається ретроградно, тобто у зворотному напрямку. Найчастіше триває цей шлях 23 дні. У цьому році він випав на періоди з 5 по 28 березня, з 8 липня по 1 серпня і з 31 жовтня по 20 листопада.

На думку фахівців, коли планета стає ретроградною, вона засинає. Саме тому у всіх справах, для яких вона є покровителем, настає безлад, а саме – у комунікації та підприємницьких справах. Варто уважно поставитися до проведення досліджень, висновку формальних контрактів, планування подорожей і спілкування. Астрологи не рекомендують у цей час починати нові справи, їхати далеко від дому і здійснювати дорогі покупки. Вони радять уважно перевіряти підписані документи, завершити справи, зустрічатися частіше з друзями, сходити до психолога і зайнятися медитацією.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Феномен ретроградности

Щоночі планети трохи зміщуються на схід. Але іноді вони таємниче змінюють свій напрямок і починають рухатися на захід, а потім – знову на схід. Це явище і називають ретроградним рухом.

Довгий час вчені не могли пояснити цей феномен. Це вдалося зробити Миколі Копернику. Він запропонував геліоцентричну модель Сонячної системи 400 років тому, згідно з якою всі планети обертаються навколо самих себе, а також по кругових орбітах сонця.

Меркурій стає ретроградним, коли Земля наздоганяє його по своїй орбіті і приходить повз нього. Якщо спостерігати за цим з Землі, може здатися, що Меркурій рухається у зворотну сторону. Але насправді цього не відбувається. Саме тому планета ніяк не може впливати на спілкування, торгівлю і комунікацію.

Цей ефект можна порівняти з рухом автомобілів. Коли одна машина обганяє іншу, водію автомобіля, який їде з більшою швидкістю, здається, що інший автомобіль змістився назад.

Ілюзія ретроградності характерна і для інших планет, наприклад, Венери, Марса і Юпітера.

NASA повідомило, що спостерігати Меркурій з Землі можна лише 13 разів на 100 років. Зазвичай планета проходить навколо Сонця занадто низько або занадто високо. Останній раз її було видно 9 травня 2016 року.

Варто відзначити, що ретроградний рух не завжди є ілюзією. Вчені знайшли планети, орбіти яких насправді ретроградні – вони обертаються навколо своїх зірок у зворотному напрямку. Пояснити цей феномен поки що не вдалося. Зазвичай планети формуються з залишкових дисків, які обертаються навколо молодих зірок в тому ж напрямку, що і останні.

Єдиний чинник, здатний змусити небесне тіло обертатися в іншу сторону, це зіткнення з іншою зіркою або планетою.

"Знай.uа" писав: вчені розповіли, що ховається за Нептуном

Напомним: Hubble вперше показав, як виглядає Уран і Нептун

Читайте також: NASA сфотографировало унікальне явище на Юпітері