Багато українців навіть не підозрюють про те, що в країні знаходиться одна з найбільших пустель в Європі. Вона розташована в Херсонській області неподалік від міста Цюрупинськ. Її назва – Олешківські піски. Варто відзначити, що за кількістю опадів і рослинності, ця місцевість все ж відноситься до напівпустелі. Але це не робить її менш цікавою і привабливою.

Походження

Олешківські піски утворилися порівняно недавно. Існує 3 теорії їх виникнення. Перша свідчить, що всьому виною велику рогату худобу і вівці, які були завезені сюди в ХVIII – ХІХ століттях барона Фальц-Фейном, який заснував заповідник Асканія-Нова. В результаті перевипасу ці тварини розрідили і частково знищили рослинний покрив. При цьому піски звільнилися, а завдяки вітрової ерозії почали розширюватися.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Згідно другої теорії, у всьому винне могутнє русло Дніпра. Воно постійно зміщується, через що в його низинах піски постійно завойовують територію.

Третя версія досить містична і таємнича. Територія пустелі має форму кола. Його добре видно з космосу. Саме тому багато уфологів переконані, що ця пустеля створена пришельцями. Ймовірно, вони використовували її в якості аеродрому для своїх кораблів. Він виявився досить гігантським, тому інопланетяни з легкістю розміщували тут свої транспортні засоби.

На території пустелі виявлені металеві деталі детонаторів та інші залишки бомб. За офіційною версією, вони з'явилися тут у зв'язку з відпрацюванням бомбардування льотчики з країн Варшавського договору – раніше тут знаходився військовий полігон.

Деякі уфологи відзначають, що, можливо, ці деталі мають інопланетне походження.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав: у США помітили 12 літаючих об'єктів, прибульці наступають

Як повідомлялося, Нібіру "вдарить" по Землі 12 разів, прибульці зібралися йти до кінця

Нагадаємо: інопланетяни проводять досліди над людьми, базу приховували багато років, ми в небезпеці