Сучасні комплекти для аналізу ДНК на основі одного зразка слини можуть розповісти про вас дуже багато. Завдяки їм простіше дізнатися про своє особисте походження та ризики для здоров'я.

Тепер американські розробники створили комплект для аналізу ДНК у кішок, який дозволяє встановити родовід улюбленого вихованця, пише Mental Floss.

Компанія Basepaws пропонує так званий "перший у світі ДНК-тест для кішок", який допоможе дізнатися від яких порід ваш улюбленець.

Результати аналізу ДНК кішки

Пристрій CatKit допоможе визначити точну породу вашої тварини, а також визначить, яка з "великих кішок" ближче всього за генетичним деревом.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Для цього необхідно зразок ДНК вашого кота або кішки. Зараз в комплект входять липка смужка для збору котячої шерсті, але незабаром Basepaws випустить нові набори, в яких будуть використовуватися зразки слини.

За словами представника компанії, оновлений комплект дозволить отримати більш послідовний зразок ДНК і одночасно обробити більшу кількість зразків. Він також полегшить збір зразків у безшерстих кішок, таких як сфінкси.

Комплект basepaws

Видобутий зразок відправляється поштою. Відповідь приходить протягом восьми-дванадцяти днів. Basepaws використовує машини секвенування для "зчитування" генетичного коду вашого кошеняти, порівнюючи його з послідовностями інших кішок в його мережі.

"Більше 99 % генетичної послідовності вашого улюбленця буде схожа на будь-яку іншу кішку; саме невеликі відмінності роблять вашу кішку унікальною", — пише Basepaws на своєму сайті.

В майбутньому творці Basepaws обіцяють, що комплект допоможе визначити схильність тварин до певних захворювань, а також їх особу та фізичні особливості.

Нагадаємо, незвичайний притулок під назвою "Котячий будинок" розташовано на Гавайському курорті.

Як повідомляв Знай.uа, минулого тижня в Мічигані сталася "высадка" групи канадських волков.

Також Знай.uа писав, мисливці відкрили вогонь захисникам прав тварин із-за здобичі.