П'ятирічна кішка Бублик завоювала любов близько півмільйона людей в Instagram.

Пухнаста модниця не проти приміряти стильні вбрання і круті сонцезахисні окуляри, пише Metro.

Однак такий імідж народився не з примхи господарів набрати фолловерів, просто Бублик страждає від рідкісного захворювання, в результаті якого у неї немає повік. Її залози не здатні виділяти сльози, які захищають від пилу, сміття та інших сторонніх предметів.

Бублик в окулярах і без

"Перехожі часто зупиняються, щоб поговорити зі мною про її сонячні окуляри або сфотографувати її", — говорить Карен Макгілл, яка врятувала Бублика з притулку недалеко від Лос-Анджелеса, штат Каліфорнія.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Більшість людей сміються і думають, що це круто, але потім господарям доводиться пояснити, що це не примха, а необхідність.

Коли жінка забрала Бублика з притулку, то їй доводилося цілодобово доглядати за кошеням, так як тварина страждала від нестачі ваги.

Однак про її рідкісне захворювання Карен дізналася, коли кішці виповнилося чотири місяці. Жінка відвезла вихованця до офтальмолога, який і виявив аномалію.

Бублик пережила три операції на очі. Їй зупинили зростання фолікули вій, які росли всередину і могли пошкодити рогівку, а значить і з часом привести до сліпоти.

Після першої операції Карен і ветеринарний лікар придумали блискучу ідею — надягнути окуляри для захисту очей.

Безсумнівно Бублику знадобилося деякий час, щоб звикнути до них, але тепер вона рада носити їх, оскільки асоціює їх з комфортом.

Бублик в стильному шкіряному костюмі

Коли Бублик виходить на вулицю, вона завжди носить яскраві окуляри, що робить її самої крутий кішкою на районі.

Крім стану очей, Бублик не може самостійно регулювати температуру тіла, тому Карен почала одягати маленького кошеняти майже відразу після усиновлення.

Слід зазначити, що Бублик живе в будинку з п'ятьма іншими кішками і вже затвердила себе як "альфа". Хоча сама кішка воліє проводити час з собаками, ходити з ними в походи і бути лідером зграї.

"Вона справжня діва, у якій має бути своє місце скрізь, де б ми не знаходилися, і особливо коли вона їде в нью-йоркському метро і зустрічається зі своєю публікою", — розповіла господиня

Нагадаємо, вчені розробили домашній ДНК-тест на "блакитну кров" у котів.

Як повідомляв Знай.uа, незвичайний притулок під назвою "Котячий будинок" розташований на Гавайському курорті.

Також Знай.uа писав, мисливці відкрили вогонь захисникам прав тварин із-за здобичі.