Співробітники заповідника Мала Мала опублікували знімки справжнього рожевого слоненя.

Унікальний малюк вже підкорив серця сотні відвідувачів національного парку й помітно виділяється серед своїх величезних сірих родичів, пише Daily Mail.

Рожевому дитинчаті всього три тижні, але він вже щосили вивчає світ і схоже скоро почне усвідомлювати свою незвичайну особливість від надлишку уваги, вважають співробітники заповідника.

Рожеве слоненя прийшов зі своєю зграєю на водопій

Як пояснив рейнджер сафарі-заповіднику Тім Янсен ван Вурен (Tim Jansen van Vuuuren), який опублікував знімки малюка, рідкісне забарвлення викликано лейкізмом — станом, що призводить до часткової втрати пігментації шкіри. Лейкізм не слід плутати з альбінізмом.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Це генетичне захворювання, яке буде впливати на все його життя. Безсумнівно, одна з найцікавіших речей, які я бачив в дикій природі", — заявляє фахівець.

Рожеве слоненя грає зі своєю зграєю

Поки маленький рожевий слоненя починає освоювати і вивчати світ навколо, дослідники з Унівеситету Кінкі настирливо працюють над тим, що воскресити його далеких вимерлих предків — косматих мамонтів.

Зокрема, японські вчені експериментують над клітинами косматого мамута, який помер 28 000 років тому, щоб оживити їх. Для цього дослідники впровадили їх в організм мишей.

Ядра, взяті з добре збереженого зразка дитинча мамонта, виявленого в сибірській вічній мерзлоті в 2011 році, показали суттєві біологічні реакції, необхідні для ділення клітин.

Проте, на жаль, жодне з них не справило поділ клітин, необхідне для відродження мамонта.

"Наше дослідження показало, що, незважаючи на минулі роки, клітинна активність все ще може бути відновлена", — пояснив Кей Міямото, член команди Університету Кінкі.

Нагадаємо, палеонтологи викрили головний міф про динозаврів

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли дивного монстра в обладунках.

Також "Знай.uа" писав, 10 древніх істот, які все ще існують.