Мову можна порівняти з живою істотою, яка народжується, еволюціонує і рано чи пізно вмирає. У наш цифровий вік, коли Інтернет став невід'ємною частиною життя, мова змінюється чи кожну секунду, щоб описати існуючу реальність.

Багато мов просто не встигають пристосовуватися до такої швидкості, а тому запозичень ставновится все більше. Так, мова зараз буквально переповнена англіцизмами, які позначають нові та актуальні явища.

Абьюз - тип відносин, коли один партнер будь-якими засобами стараеться підпорядкувати собі волю іншого. Отже, абьюзер той, хто намагається підпорядкувати собі іншого.

Антинаталізм - точка зору, відповідно до якої людству варто відмовитися від дітонародження або навіть зовсім від відтворення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Бінджвотчинг - забинджить — значить подивитися всі серії одного сезону за один присід.

Віктімблеймінг - пред'явлення звинувачень жертвам, мовляв, вони самі в цьому винні. Наприклад, виктимблеймингом буде звинуватити жертв насильства в тому, що вони самі провокували нападника.

Газлайтинг - маніпуляція чужим свідомістю шляхом спотворення інформації, щоб людина почала сумніватися в дійсності або у своїх спогадах.

Гостинг — коли ти не хочеш спілкуватися з людиною, але замість того, щоб пояснити йому причини свого небажання, просто ігноруєш його.

Грінвошинг — коли виробники чого-небудь заявляють про екологічність продукту, але насправді це брехня.

Гэтсбинг публікувати фото в надії, що його побачить один конкретний чоловік. Або розсилати запрошення всім тільки для того, щоб його прийняв конкретна людина.

Ейджизм - дискримінація за віком, в основному по відношенню до людей старше 50 років.

Лукізм - дискримінація по зовнішності, яка не відповідає прийнятим у суспільстві нормам.

Менсплейнінг — коли чоловік пояснює жінці якісь нібито «не жіночі» речі, роблячи при цьому знижку на її стать.

Орбітинг - старі друзі, з якими ти не спілкуєшся, але лайкаєш їх пости, якісь знайомі, з якими тебе пов'язує лише пара однакових підписок. Ось це якесь відчуття близькості з кимось і є орбітинг.

Слатшеймінг - засудження жінки за фривольну поведінку або зовнішній вигляд.

Стрейтвошинг — так позначають ситуацію, коли навмисно коригують образ персонажа нетрадиційної орієнтації, щоб він краще вписувався в гетеросексуальні рамки.

Уайтвошинг — коли персонажа будь-якої іншої раси грає білий чоловік.

Фетшеймінг - неприйняття зайвої ваги.

Нагадаємо, 7 найважливіших атрибутів для кухні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", диван – найпопулярніший предмет меблів. Він настільки універсальний, що доречний практично в будь-якому приміщенні. Головне - правильно вибрати модель.

Також "Знай.uа" писав, як же зробити так, щоб суміщений санвузол був не просто красивим або зручним, а об'єднував в собі все те, що потрібно власникам.