Алое – одне з найдивовижніших рослин: і в медицині, і в косметології його використовують не перше сторіччя. Тому якщо ви ще не посадили цю цілющу рослину у себе вдома, то варто зробити це саме зараз. Повідомляє Clutch.

Впевнені, ви вже не раз чули про цілющі властивості алое. Але в цьому матеріалі ми розповімо вам, чому воно так цінується в косметології та медицині.

Причини, через які слід вирощувати і використовувати алое:

Загоює рани

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

При дрібних подряпинах і ранках він незамінний помічник.

Очистить шкіру

Гель на основі алое відмінно очистить шкіру обличчя, відлущуючи її ороговілі частинки. Нанесіть невелику кількість свіжого гелю і через 10-15 хвилин змити його водою. Повторюйте таку процедуру щодня, і зовсім скоро ви побачите результат.

Зміцнює волосся

Хто б зміг подумати, але алое також покращує структуру і ріст волосся. Для цього застосовують маску з вмістом алое.

Захистить від бактерій

Давно відомо, що алое має протибактеріальний і протизапальний ефект. Це ще один привід використовувати його в косметичних процедурах і засобах.

Зволожить

Гель на основі надовго зволожує шкіру, позбавить від дрібних зморшок, зробить її м'якою, блискучою і пружною. Це — відмінний спосіб боротьби з передчасною старістю шкіри.

Підвищує імунітет

Сік алое — це одне з кращих засобів для зміцнення імунітету. А все тому, що активна речовина "ацеманнан", яка міститься в алое, і захищає ваш організм. Також сахарид, що міститься в рослині, допомагає боротися зі стресом.

Очищає повітря

Це рослина чудово підійде для спальні, так як саме вночі вона найбільш активно поглинає вуглекислий газ і виділяє кисень.

Алое також очищає повітря від формальдегіду, який виділяють меблі з ДСП, та знижує вміст у ньому найпростіших мікроорганізмів.

Нагадаємо, експерти розповіли про рослини, які є потужними магнітами для грошей і багатства. Завдяки надзвичайним енергетичним властивостям, квіти здатні підвищувати добробут і достаток у житло, в якому вони живуть.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей вітамін знижує ризик серцевого нападу і відіграє важливу роль у регенерації судин головного мозку після інсульту.

Також "Знай.uа" писав, про 3 крупи, які подарують жіночому організму красу і здоров'я. Візьміть жіночі зернятка в свій раціон. Вони піклуються про нашу молодість як зовні, так і всередині.