Нові фотографії марсіанських грибів" переконали деяких вчених, що на Червоній планеті все ж існує життя.

До такого гучного висновку дослідники прийшли, вивчивши 15 знімків, зроблених марсоходом Curiosity, пише Mirror.

В рамках своєї дворічної місії космічний апарат NASA зафіксував на камеру щось, що віддалено нагадує, як вважають деякі вчені, водорості, лишайники або гриби.

Так звані марсіанські гриби

На фотографіях можна розглянути, що потенційні форми життя, які ростуть на червоних пісках Марса, стають все більше і більше.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Доктор Регіна Дассо, мікробіолог з Університету Пондичері в Індії, вважає, що ніяка інша форма життя не могла проявити себе таким чином.

Тепер NASA ще належить прокоментувати дослідження, але більшість експертів, що беруть участь в аналізі знімків, згодні з гіпотезою про грибах.

Довгий час вважалося, що поверхня Марса непридатна для проживання, однак мало, що відомо про умови під поверхнею Червоної планети.

Хоча шанувальники теорії існування позаземного життя в захваті від нового дослідження, отримані дані викликали стільки суперечок, що журнал "Journal of Astrobiology and Space Science Reviews" піддав цю статтю великої експертної оцінки.

Так звані марсіанські гриби

Шість незалежних вчених і вісім старших редакторів ретельно вивчили отриманий доповідь і п'ятнадцять знімків.

Троє з них відкинули отримані докази, а одинадцять чоловік рекомендували опублікувати їх після внесення певних змін.

Офіційна позиція журналу: "Отримані докази складно назвати такими, і ледь зійдуть за свідчення про існування життя на Марсі".

Інші вчені стверджують, що марсохід сфотографував не водорості, лишайники або гриби, а гематити — різновид оксиду заліза.

Знімок, зроблений Curiosity на Марсі

Нагадаємо, на Марсі виявили людську скульптуру: що приховує Червона планета.

Як повідомляв портал "Знай.uа" над Беринговим морем стався другий за потужністю за останні 30 років вибух метеорита.

Також "Знай.uа" писав, що апарат NASA OSIRIS-REx передав на Землю нові знімки астероїда Бенну.