Вчені завжди захоплені новими відкриттями, але дані про неземних організмів, які прожили за межами Міжнародної космічної станції, шокували їх і привели в здивування.

Стало відомо, що організми прожили в умовах вакууму цілих 533 дні. При цьому вони піддавалися інтенсивному ультрафіолетовому випромінюванню і екстремальним коливанням температури у космосі.

Протягом багатьох років експерти намагалися знайти докази того, що біля Марса насправді існує життя, навіть незважаючи на всі нестерпні умови: посушливість, знижену гравітацію, пилове середовище і рівень кисню.

Німецький аерокосмічний центр (DLR) провів цікавий експеримент під назвою BIOMEX. На МКС водорості, лишайники, гриби і бактерії піддавалися впливу умов, подібних до Марса.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Завдяки марсоходам вченим вдалося дізнатися складу бруду на Червоній планеті. Вони відтворили його склад на Землі. Організми культивувалися в марсіанських ґрунтових симуляторах.

Вченим ще доведетсья виявити, чи існує насправді життя на Марсі. Але результати експерименти допомогли їм встановити, що біля Червоної планети життя все ж існує.

У дослідження були включені сотні зразків з імітуванням грунту і змодельованої атмосферою Марса. Організми пробули там 18 місяців між 2014 і 2016 роками. Після цього їх повернули на Землю для подальшого вивчення та аналізу. Результати вразили вчених.

Жан-П'єр Поль де Віра, астробіолог з Інституту дослідження планет DLR розповів про експеримент:

"Деякі з організмів і біомолекул показали високий рівень стійкості до радіації в космічному просторі. Вони фактично повернулися на нашу планети як ті, що вижили у космосі".

Він також повідомив, що одноклітинні організми, які вижили в космічних умовах, можуть бути кандидатами у форми життя на Червоній планеті.

Конспірологи, в свою чергу, почали говорити про те, що у людства з'явився шанс на порятунок. Якщо Нібіру атакує Землю, люди зможуть перебратися на Марс.

Портал "Знай.uа" розповідав: приватний зонд вперше здійснить посадку на Місяць

Як повідомлялося, зонд Beresheet надіслав селфі: перше фото на тлі Землі

Нагадаємо: на Марсі виявили безліч річок