Два сміливих друга з Великобританії аніматор на круїзних лайнерах Джеймс Мойніхан і спеціаліст з фінансових технологій Деніел Оліфі, вирішили перевірити себе на міцність. Вони пережили таке пекло, що сам Беар Гріллс поплескав би їм стоячи.

Восени 2018 року друзі впродовж майже трьох тижнів виживали в тропічному лісі в Малайзії, не маючи ні запасів їжі, ні води, ні одягу, ні стерпного туристичного спорядження. Про свою авантюру вони вирішили розповісти лише навесні 2019-го, і навряд чи вам захочеться повторити їхній досвід. Про це повідомляє Mail Online.

Озброївшись фото - і відеокамерами, які запам'ятовували їх важкі будні, хлопці вирушили голяка в тропічний ліс в штаті Паханг.

Деніел (ліворуч) і Джеймс (праворуч)

Як розповіли хлопці, на пригоди їх надихнуло телешоу про виживання в дикій природі.

Популярні новини зараз
У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Деніел і Джеймс вирішили довести, що кожному під силу вижити в критичній ситуації і далеко від благ цивілізації.

У хлопців з собою було мінімум речей: протимоскітна сітка, казанок для води, кремінь, мачете, аптечка, рюкзак і сумка.

Невдачі і розчарування почалися з першого ж дня. Друзі не могли знайти водойму, з якої могли б видобувати питну воду. Але відомо, що на річку хлопці натрапили лише на шостий день.

Більш того, не обійшлося без серйозних травм, Деніел впав і порізав долоню об мачете.

Курінь з гілок і листя не рятував друзів від холоду, а з ранку почали атакувати москіти.

Джеймс поруч з куренем

Через день рана на руці Деніела початку запалюватися і дико боліти. Мандрівникам довелося на час перервати пригоду і дістатися до лікарні. Як тільки долоню хлопця підлатали, друзі знову вирушили в тропіки, назустріч випробуванням, де провели ще дві з гаком тижні.

На весь цей час британці забули, що таке фастфуд та й просто нормальна їжа. Вони харчувалися ягодами, цвіркунами і черв'яками. Джеймс і Деніел сподівалися, що зможуть ловити рибу, але їхня затія провалилася. Зловити більш велику здобич також виявилося їм не під силу.

Такого мізерного раціону виявилося недостатньо, хлопці регулярно втрачали свідомість. Крім того, рана на руці Оліфі продовжувала боліти.

Джеймс і Деніел тримають на паличках личинок

Обидва хлопці були дуже слабкі і нерідко замислювалися про те, щоб достроково перервати пригоду. Масла у вогонь підливали полчища москітів і регулярні грози.

Без одягу ми були дуже уразливі для москітів. Через них ми свербіли до крові. Ми промокали під час нічних гроз і тремтіли від холоду кожну ніч. Мені довелося поділитися теплом тіла з Джеймсом, щоб ми не замерзли, — розповів Деніел Оліфі.

Лише на 20 день хлопці зважилися перервати свою невдалу подорож. Вони дісталися до столиці Малайзії, міста Куала-Лумпур. І в наступні кілька днів насолоджувалися благами цивілізації і смачною їжею, перш ніж відправитися у рідну Великобританію.

До речі, за час такого експерименту хлопці на двох скинули 20 кілограм.

І незважаючи на всі тяготи, Джеймс і Деніел не шкодують, що вплуталися у цю авантюру.

Я трохи азартний хлопець, будь то ставки на футбол або скачки на конях. Але як багато людей можуть заявити, що ставили на кін своє життя? Я можу, і, хочу сказати, Малайзія була найрезультативнішою авантюрою, в яку я коли-небудь вплутувався. Тому що зараз я можу сказати, що відчув, як це — по-справжньому жити, — підбив підсумок подорожі Джеймс Мойніхан.

Нагадаємо, сучасний Робінзон поділився історією виживання на безлюдному острові.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці тяжкохворі люди роблять приголомшливі і божевільні вчинки.

Також "Знай.uа" писав, як Эджлі Росс обігнув Великобританію вплав і побив 4 рекорди.