На початку 2000-х три приятеля з Санта-Круза вигадали легенду про вхід у паралельну реальність, знайдений вченими в лісах Нью-Джерсі. У їх легенди були такі переконливі докази, що протягом наступних десяти років цей вхід шукали тисячі людей по всій Америці. Про це повідомляє BIRD IN FLIGHT.

Так таємничий "Онгс Хет" став однією з перших конспірологічних теорій інтернету. Назву йому дали руїни в лісах штату Нью-Джерсі, в 5 тисячах кілометрів від Санта-Круза.

Чому ж це звичайне місце стало Меккою для любителів надприродного?

Багато років ходили чутки, що тут сталося щось паранормальне — щось, що викривило реальність і відкрило двері у дивні, незбагненні світи.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Все почалося з брошури під назвою:

"Онгс Хет: ворота в інші виміри. Повнокольорова брошура Інституту досліджень хаосу і наукового ашраму".

Брошура, вперше з'явилася в 1988 році в журналі Edge Detector. За нею стояли сам Джозеф Матені і його друзі — письменник-анархіст Пітер Вілсон і фізик Нік Герберт.

У брошурі сказано, що Онгс Хет колись був місцем секретних експериментів вчених. Вони нібито винайшли "яйце" — технологію, яка дійсно дозволяла подолати тонку межу між паралельними всесвітами і подорожувати у інші виміри.

Проте, неподалік, на військовій базі сталася ядерна аварія. Над жителями району нависла загроза радіації, а місцева влада почала проявляти інтерес до ашраму і його дивних мешканців.

Тоді вони за допомогою "яйця" перенесли весь ашрам на паралельну Землю. Залишилася тільки одна будівля, всередині якої і знаходиться вхід у паралельну реальність.

Брошура закликала читачів відправитися в Онгс Хет і знайти цей вхід. Хоча, вона попереджала, "знайти його може бути непросто".

Спочатку, каже Матені, він просто розважався — так і більшість читачів брошури в той час не вірили в історію про ашрам і таємничих вчених.

Але по мірі того, як сюжет ускладнювався, а докази множилися, зростала і кількість людей, що вірили в історію. Поступово гра почала виходити з-під контролю.

Деталі історії виглядали хоч і дивними, але правдивими. Наприклад, витік плутонію, яку влада приховували роками, був цілком реальним.

І жителі Джерсі розповідали про військові навчання, які підозріло нагадували описаний в брошурі рейд. А згадка про саму брошуру виявлялося в каталозі рідкісних книг "Інкунабула".

Пізніше на сайті були викладені скани інтерв'ю, де Джозеф Матені прямо називав "Онгс Хет" грою, — але люди продовжували вірити.

Ця історія зробила багатьох своїх читачів одержимими. Багато хто все наполегливіше вимагали від Матени відповідей. А вже після того, як він кілька разів з'явився в популярній нічний радіопередачі про паранормальні явища, почалися масові вторгнення в його особисте і професійне життя. Це тривало досить довго.

Але на щастя, з часом з конспірологічної теорії вона перетворилася на міську легенду, в яку слухач, ні оповідач вже не дуже вірять.

Зараз Матені 56 років, він розробляє кілька додатків і ігор і живе між Санта-Крузом і Тихоокеанським північним-заходом. Він повністю залишив розіграші та конспірологію.

Нагадаємо, наймістичніші місця України, де можна знімати фільми жахів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", похмура таємниця огортає невеликий острів у Каліфорнійській затоці біля берегів Мексики.

Також "Знай.uа" писав, на території України можна відшукати неймовірну кількість місць, оповитих страшними міфами і неймовірними легендами. Одне з таких місць озеро Берестувате.