Вчені посилили спостереження за станом Меркурія. Вони припускають, що існує ймовірність зіткнення двох космічних гігантів. Найменша планета Сонячної системи постійно прискорюється. В майбутньому вона може вийти на орбіту Землі і просто її знищити.

Меркурій

Результати останніх досліджень свідчать про те, що ядра планет досить схожі. Меркурій, як і будь-яке інше космічне тіло, володіє своїм магнітним полем і своєю гравітацією. За допомогою супутника, який перебуває на орбіті планети, вченим вдалося з'ясувати, що її ядро настільки ж тверде, як і земне. Температури на Меркурії регулярно знижуються. А його ядро, як і весь матеріал, з якого він складається, постійно зменшуються в об'ємі. Станом на сьогодні, відношення діаметра ядра до діаметру окружності становить 40 відсотків. При досягненні цифри в 20 відсотків будуть спостерігатися властивості, що нагадують земні.

Меркурій в порівнянні з Землею

Все це наштовхує на думку про те, що зміна магнітного поля і маси Меркурія можуть негативно позначитися на його орбіті. Якщо планета зменшуватиметься, вона прискориться. А внаслідок цього вона може вийти за орбіту Землі, що стане причиною неминучої катастрофи.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Незважаючи на те, що планети знаходяться досить далеко одна від одної (від 80 до 250 мільйонів кілометрів), в майбутньому Меркурій може стати другою "третьою" планетою від світила або назавжди стерти 3 позицію Сонячної системи.

Сонячна система

Як повідомляв "Знай.uа", на околицях Чумацького Шляху астрономи випадково помітили нову зоряну систему.

"Знай.uа" писав: вчені розповіли, що ховається за Нептуном. Сила найбільш далекої планети від Сонця притягує об'єкти.

Напомним: Hubble вперше показав, як виглядає Уран і Нептун. Такої неземної краси ви ще не бачили.

Читайте також: NASA сфотографувало унікальне явище на Юпітері. Вчені зафіксували урагани в космосі.