У понеділок, 15 квітня весь світ був вражений пожежею у головному храмі Парижа - Нотр-Дам-де-Парі. Відомий астропсихолог Валентина Віттрок переконана, що страшну подію можна було передбачити.

Жінка розповіла в ексклюзивному інтер'ю, що могло стати причиною трагедії, пишуть "Факти".

- Я вже говорила своєму прогнозі на квітень те, що 14 і 15 числа Марс - агресивна і войовнича планета - проходитиме через вісь катастроф — говорить Валентина Віттрок, - що загрожує різного роду катаклізмами. А той факт, що мова йде саме про Марс, символом якого є вогонь, що виразно вказувало на можливість масштабної пожежі, що і сталося з собором Паризької Богоматері.

- Що таке вісь катастроф?

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

- Так називають уявну лінію між двома «злими» зірками, які називають правоохоронцями Заходу і Сходу, Альдебараном і Антаресом, які знаходяться одна навпроти одної. Проходження цієї осі планет Сонячної системи завжди відбивається на житті Землі загалом і землян в зокрема. Причому чим більша планета і повільніше її рух, тим серйозніші катаклізми - техногенні аварії, повені, пожежі, землетруси. Так, у час проходження осі катастроф Нептуна загинув «Титанік», а Сатурн, що проходив за нею, спровокував аварію на Чорнобильській АЕС.

Ще один момент, на який варто звернути увагу, і про це ми теж говорили, - ретроградний рух Юпітера, у якому він перебуває до 10 серпня. Це час повернення справ і питань, які не були вирішені у свій час - мова йде про невиконані закони, не стримані обіцянки, не доведені до завершення проекти. У нашому випадку, можливо, мова йде про неповернені борги. Як відомо, собор Паризької Богоматері був свого часу побудований на місці галло-римського храму Юпітера. Можливо, таким чином колишній «власник» нагадує про право власності на сакральну землю. До речі, чому реакція людей на те, що трапилося зумовлена саме розташуванням собору - за час існування там культових споруд накопичилася потужна енергетика (про такі місця кажуть, що вони намолені), що і впливає на людські емоції: одні плачуть, інші агресивно налаштовані - радіють і вправляються в дотепностях. Реакція на пожежу такого масштабу і в у такому місці може служити своєрідним лакмусовим папірцем, що визначає сутність людини - на добро вона націлена чи на зло.

Не варто забувати і про те, що пожежа сталася у час управління Овна - у цьому знаку Зодіаку перебуває зараз Сонце. По-перше, символом Овна (як і Марса) є вогонь, що знову-таки говорить про можливості несподіваних пожеж. По-друге, проходження Сонця за знаком Овна - завжди період оновлення, коли, для того, щоб народилося щось нове, має піти щось старе. Питання про оновлення собору Паризької Богоматері стояло давно, недарма пожежа сталася у час реставрації, яку розпочали незадовго до цього. І почали роботи саме з покрівлі, яка найбільше і постраждала під час катастрофи. Виникає асоціація з відлущуванням старої оболонки, і черепиця з покрівлі - прекрасний символ оновлення. Погодьтеся, тут є над чим подумати.

- Багато хто у зв'язку з пожежею в головному соборі Франції знову заговорли про кінець світу…

- Ну, кінець світу — це голосно сказано, не думаю, що він відбудеться одномоментно, та й «асоціацій» і «пророкувань» таких ми за останній час бачили і чули предостатньо. Інша справа, що зараз епоха Водолія, про що астрологи говорили і писали дуже багато, а вона, як і в випадку з Овном, але в набагато більшому масштабі, несе нам оновлення на всіх рівнях. Роботи, які будуть зараз проводити, можна сприймати і з цієї точки зору: те, що віджило своє і було знищено вогнем, замінять новими. Важко сказати, чи буде воно краще, але те, що воно стане новим, однозначно.

- Тим не менш символізм катастрофи просто зашкалює!

- Там дійсно багато моментів, які дозволяють поглянути на те, що сталося з езотеричної точки зору. Наприклад, шпиль собору Паризької Богоматері, який повністю згорів і впав, вінчав один з символів Франції - півень. Бронзову фігурку птаха знайшли під завалами Нотр-Дама, він дивом уцілів, і для країни це, безсумнівно, хороший знак. З іншого боку, півень символізує пожежу, від якої і постраждав головний французький храм. До того ж сам шпиль, який порівняно з будівлею Нотр-Дама був невдалим, свого часу дуже дратував людину, яка повернула собору Паризької Богоматері колишню славу, - письменника Віктора Гюго, який написав однойменний роман. Гюго не раз виступав за те, щоб зняти шпиль, і тепер його бажання здійснилося.

горить собор Паризької Богоматері
горить собор Паризької Богоматері

- Коли нам у черговий раз варто побоюватися проходження якого-небудь тіла Сонячної системи через вісь катастроф?

- 1 червня її перетинатиме Сонце, але воно може і не дати серйозних наслідків для Землі - з Сонцем, у всякому разі, поки не були пов'язані якісь масштабні катаклізми. Але це значить, що потрібно бути безтурботними. На всяк випадок раджу всім дотримуватися обережності: не розганятися за кермом, не займатися екстремальними видами спорту, по можливості відкласти далекі поїздки, особливо якщо вони пов'язані з пересуваннями по воді або повітрю. Так і взагалі варто пам'ятати про те, що береженого Бог береже, утім, це треба робити завжди, а не тільки у час проходження планет через вісь катастроф.

Як повідомляв портал "Знай.uа" рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері.

Також "Знай.uа" писав, знайдено альтернативна Біблію, яка спростовує все, у що ми вірили.