Любите спати з мокрою головою? Зізнайтеся, як часто після напруженого робочого дня, ви, нашвидку прийнявши душ, загортали голову рушником і лягали спати?

А деякі дівчата засипають, накрутивши мокрі волосся особливим чином, щоб отримати ранок "ліниву" укладку і щоб волосся було пишним.

Медики розповіли про те, що така практика може бути надзвичайно шкідливою і негативним чином позначитися на вашому здоров'ї.

Грибок, кліщі, вугри - це лише невелика частина тих проблем, які приносить сон з мокрою головою.

На шкірі голови часто можна виявити присутність грибка Malassezia Furfur, його розвиток стимулюється вологим середовищем. Грибок поширюється в тому числі шляхом обробки волосся гарячим повітрям після купання. Перед тим, як лягти спати, необхідно сушити волосся, в іншому випадку можливий ризик появи лупи, заявляють медики. Кліщ Demodex folliculorum обирає для проживання волосяні фолікули і сальні залози. Останні запалюються, далі на шкірі з'являються вугрі. Прищі виникають на лобі, щоках і в місцях дотику мокрих волосся з шкірою. Цим створюється волога і тепла сприятливе середовище для кліщів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Грибок на голові і болю чекають тих, хто спить з мокрою головою

Головний біль в ході сну з мокрими волоссям виникає з-за нерівномірного прогріву двох сторін голови. Повітря має меншу теплопровідність, ніж вода. Частину голови, що лежить на подушці, нагрівається, інша — охолоджується. Даний процес відбувається за рахунок випаровування вологи. Далі в м'язах шиї виникають спазми, людина прокидається від головного болю і дискомфорту.

Нагадаємо, постійний вплив тютюнового диму у приміщенні збільшує ймовірність розвитку аритмії і передчасної смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики запропонували лікувати нікотинову залежність з допомогою білка, який зміцнює силу волі.

"Знай.uа" писав, що куріння сигарет може призвести до розвитку когнітивних порушень у дітей та онуків.