Вченим вдалося воскресити мозок, в якому зупинилися процеси життєдіяльності. Це означає, що у них вийшло хоч трохи, але обдурити таке невідворотну і сумну подію, як смерть.

В Національному Інституті Ментального Здоров'я США команда вчених представила справжній науковий прорив. Дослідження було присвячене можливості звернути назад ті процеси, які починаються в мозку і його клітинах після смерті і які до цього вважалися незворотними.

Бо як вчені зуміли добитися часткового відновлення клітинної діяльності мертвого мозку піддослідних свиней навіть через кілька годин після їх смерті.

Вченим вдалося оживити мозок померлих тварин з допомогою білкового коктейлю і штучної системи кровопостачання. Вони витягли 32 мозку свиней, померлих за 4 години до початку експерименту, і помістили їх в спеціальний прилад BrainEx. Імітуючи кровопостачання, через органи циркулював спеціальний розчин з високим вмістом кисню і поживних речовин.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як з'ясувалося, через 4 хвилини після фактичної смерті мозок вдалося воскресити.

Швидше за все, наукове відкриття стане великим кроком у лікуванні хворих після інфаркту. Тепер вдасться запобігти руйнуванню мозку після припинення подачі кисню.

Правда, вчені запевняють, що свідомість і розумова діяльність при такому методі не повертаються.

Раніше повідомлялося, що на думку бразильських вчених, схильність до довголіття проявляється у людей з великою м'язовою силою і в даний час вони прагнуть знайти зв'язок між силою м'язів і різними смертельними хворобами. Про це вони заявили під час конгресу Європейського товариства кардіологів EuroPrevent-2019.

вчені
вчені

Фахівці з клініки лікувальної фізкультури CLINIMEX в Ріо-де-Жанейро представили результати свого дослідження. У них говориться, що люди з більшою м'язовою силою мають тенденцію жити довше.

учені
учені

Нагадаємо, американські дослідники визначили зміни, що відбулися в організмі астронавта Скотта Келлі (Scott Kelly), який провів рік на борту МКС.

Раніше Знай.uа повідомляв, група вчених розробила пристрій, який здатний моделювати кілька варіантів майбутнього. Принцип дії пристрою заснований на розташуванні фотонів.

Знай.uа писав, вчені з Китаю створили генетично модифікованих макак-резусів. Вони впровадили в геном мавп ген людини MCPH1, який бере участь в розвитку мозку.