Відомий конспіролог Джозеф Бауер поділився в мережі своєю вражаючою знахідкою. Експерт вивчав фотографії шумерських барельєфів і несподівано для себе виявив на двох знімках дивовижні елементи.

Годинник на зап'ястях богів

На скульптурних рельєфах продемонстровані боги стародавнього народу Південної Месопотамії. На їх руках можна побачити аксесуари, які не були характерними для того часу. Мова йде про предмети, які дуже нагадують сучасні наручні годинники, які мають багато людей.

Шумерські барельєфи

Дані барельєфи датуються IV-III тисячоліттями до нашої ери. Учені поки не можуть пояснити, звідки у цих персонажів взялися сучасні наручні годинники на руках.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Знімки привернули увагу користувачів. Вони висунули кілька цікавих гіпотез. Деякі вважають, що шумери були неймовірно високорозвиненою цивілізацією. Саме вони винайшли прилади для визначення часу. Інші переконані, що зображені на барельєфах зовсім не люди, а справжні прибульці з іншої планети. Саме вони подарували давнього передові технології.

Стародавні шумерські барельєфи

Серед коментаторів знайшлися скептики. Вони впевнені, що руки богів прикрашає зовсім не годинник, а якісь церемоніальні браслети, які не мають функціонального призначення.

Невідомо, яка з цих версій є достовірною. Так чи інакше, знахідка Бауера виявилася дійсно інтригуючою. Вона розбурхала мережу і змусила багатьох засумніватися в своїх знаннях в області історії.

Шумери і наручний годинник

Читайте також: Біблія диявола, список шумерських царів, ронго-ронго і інші стародавні артефакти, походження яких залишається невідомим

Нагадаємо, у стародавньому місті Помпеї команда археологів виявила при розкопках святилище, або ларарий, якому 2000 років

"Знай.иа" писав, в руїнах Помпеї археологам вдалося виявити двотисячолітню фреску, на якій зображена сцена злягання Леди, дружини спартанського царя Тіндарея, і бога Зевса в образі лебедя