Міжнародний фонд письменника Ентоні Берджесса знайшов незакінчена продовження роману «Механічний апельсин», повідомляє The Guardian.

Книга називається «The Clockwork Condition», що можна перкласти як «Механічний стан». Незакінчений рукопис містить близько 200 сторінок тексту, замітки і плани. Сам письменник називав твір «головним філософським висловом про стан сучасної людини».

Берджесс писав книгу в 1972-1973 роках, але залишив роботу над нею. Вона перебувала в архіві його будинку в Італії. Після того, як в 1993 році будинок продали, передали в архів фонд письменника. Рукопис виявив директор фонду Ендрю Бисвэлл. За його словами, з ним зв'язалися кілька видавців, які хочуть випустити книгу.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Роман «Заводний апельсин» 1962 року вважається одним з головних творів Ентоні Берджесса. Книга лягла в основу однойменного фільму Стенлі Кубрика, знятого в 1971 році.

Нагадаємо, популярний голлівудський актор Бред Пітт і кінорежисер Даррен Аронофскі будуть продюсувати фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького "Тигр". Про це повідомляє Variety.

У виданні зазначається, що українець зніме кінострічку на основі книги канадського журналіста Джона Вейлланта. У книзі розповідається про амурському тигру, охотившемся на людей, а люди, в свою чергу, відкрили полювання на нього.

Дія книги розгортається в сибірському селі. Люди вторгаються на територію проживання тигрів і один з них починає нападати на жителів села. Жителям і канадського журналіста, котрий присвятив своє життя захисту прав тварин, доводиться вибирати — винищити тварину або шукати інші варіанти порятунку.

Нагадаємо, що улюблениця мільйонів, голлівудська красуня Скарлетт Йоханссон з'явилася на церемонії Peoples' Choice Awards, що відбулася в Санта-Моніці, в настільки сексапільному вбранні, що у всіх гостей щелепа відвисла.

Як повідомляв портал Знай.uа зірка фільму "Двоє: я і моя тінь" зустрічається з молодим американським художником. Так, днями Ешлі Олсен і її нового бойфренда папараці застукали на побаченні в Нью-Йорку.

Також портал Знай.иа писав, що у мережі з'явився довгоочікуваний трейлер легендарних Месників 4" американських режисерів Ентоні і Джо Руссо.