Наші предки наділяли ключі магічними властивостями і для древніх релігійних уявлень цей предмет був надзвичайно важливим: Геката тримала ключі від Всесвіту; Янус теж часто зображувався з ключами; і стародавні жриці й жерці тримали ключі, що символізувало їхній сильний магічний зв'язок зі своїми божествами.

Ключ вважався фалічним символом, який представляє чоловічий принцип. Але він також символізує мудрість, досягнення вищого рівня свідомості і магічний захист.

Саме тому з ключами в народі пов'язано багато прикмет і забобонів. Вважається, що їх потрібно дбайливо зберігати і ставитися до них з повагою, адже це потужний містичний предмет.

Не можна кидати їх, де попало, в будинку або навіть у сумці їм потрібно відводити спеціальну зону: в квартирі виділити окреме місце, а в сумочці класти в окрему кишеньку.

Основні прикмети про ключі

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Якщо ключі падають з рук або зі столу

Це може передвіщати сварку в родині. Щоб цього не сталося, ключиком потрібно постукати по столу.

Та й взагалі, коли падають ключі, це хороший привід зайвий раз замислитися над тим, чи правильно ви себе ведете з домочадцями, чи не провокуєте порожні конфлікти. Може, вам варто бути більш терпимими і вирішувати всі питання мирно?

Втратити ключі

Це неприємність, яка може доставити багато проблем, але прикмета ця дуже хороша.

Вважається, що втратити ключ - це символ того, що скоро закінчаться старі обридлі проблеми, відбудеться звільнення від неприємностей, нездорових стосунків і навіть хвороб. Так що, якщо вам довелося втратити свої ключики, знайте, це - до добра!

Знайти ключі

А от зі знайденими ключами все трохи складніше. Є найголовніша прикмета: знайти ключ - до швидкого позбавлення від проблем. Але все не так просто!

Якщо ви знайшли на дорозі новий ключик, це до сприятливих змін у фінансовій сфері, скоро ваші фінансові проблеми закінчаться. Але піднімати ключ з дороги, тим більше - з перехрестя, не слід.

А якщо ви знайшли старий, особливо гарний ключик, це дуже хороший знак, який обіцяє у житті білу смугу і прекрасні зміни. Його потрібно підібрати, а вдома промити в проточній воді, потримати над вогником церковної свічки і попросити вищі сили про допомогу.

Потім потрібно покласти знахідку під подушку, і у снах, за повір'ям, має прийти рішення, як вчинити в складній ситуації.

Зламати ключ

Попередження, що можливі втрати або навіть крадіжки. Потрібно берегти своє майно, стежити за речами, не бути безтурботними. Будьте обережнішими в транспорті і людних місцях, і перевіряйте двері, коли виходите з дому.

Нагадаємо, хлопець розповів про дивні звичаї своєї бабусі.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені провели дослідження сну, зіставивши з народними повір'ями, і вивела ідеальну "формулу" видів снів по днях тижня.

Також Знай.ua писав, що означають прадавні символи і кольори в українській вишиванці.