Популярний фентезійний серіал Гра престолів добігає до завершення. Остання шоста серія фінального сезону запланована на неділю, 19 травня. Серіал став справжнім феноменом, навколо якого постійно точаться розмови, а фанати будуть різноманітні теорії. Так, цього разу вчений Ріхард Утц спробував спрогнозувати фінал історії.

В одному зі своїх інтерв'ю американо-німецький вчений, фахівець з Середніх віків заявив, що історія світу Джорджа Мартіна циклічна і може закінчитися з відкритим фіналом.

Гра Престолів
Гра Престолів

"Перед початком фінального сезону я був переконаний, що одна з сильних жінок, з найбільшою ймовірністю Санса або Арья Старк, зробить в кінцевому підсумку, якщо не хепі-енд, то принаймні якесь вирішення ситуації. Але чим більше ми підходимо до кінця серіалу, тим більше я переконуюся, що ми можемо залишитися з відкритим фіналом або продовженням хаосу. Це представляється єдиним логічним завершенням, бо гра престолів ніколи не може по-справжньому завершитися", - зазначив вчений.

Гра престолів
Гра престолів

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він пояснив, що історія Вестеросу постійно повторюється. Це можна прослідкувати за книгами Джорджа Мартіна, де значно більше інформації про минуле фентезійного світу. Наприклад, у п'ятій серії фанати серіалу побачили шокуючі діяння Дайенеріс й почали порівнювати її з діями її батька.

Гра Престолів
Гра Престолів

"Передісторія і зображена (в серіалі) історія фентезійного світу Гри престолів циклічна. Події, війни, весілля, союзи та покоління персонажів нескінченно повторюють всі ті ж шляхетні й жахливі діяння, як човни, що борються з жорстоким плином року. Колесо фортуни або долі — це кращий символ для історії "Гри престолів". Не буде "війни, яка покладе край усім війнам", не буде битви, яка припинить усі битви", - пояснив учений.

Нагадаємо, американські батьки все частіше називають своїх дітей іменами з персонажів серіалу "Гра престолів".

Як повідомляв "Знай.ua", останній сезон Гри Престолів підходить до кінця. Для того, щоб отримати максимум вражень від підсумкових серій, можна підготуватися. Поринути в атмосферу серіалу допоможе музика, їжа і навіть коктейлі.

Також портал "Знай.ua" писав, що у мережі з'явилися кадри передостаннього епізоду "Гри престолів": посмішка Ланністерів і битва Матері Драконів.