Зберегти струнку фігуру виявляється дуже просто. Для цього навіть не потрібно сильно обмежувати себе в харчуванні, а просто замінити деякі продукти більш корисними.

В результаті раціон вийде насиченим благотворними для організму речовинами і вітамінами, а сам раціон буде неймовірному смачним.

Топ-18 корисних звичок для збереження фігури:

1. Готуйте вівсянку на молоці, а не на воді

Вівсянка приготована на одній склянці молока додасть в раціон додаткові 6-8 грам білка. Саме він найкраще втамовує голод. Так можна з легкістю приборкати апетит до самого обіду.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

2. Варіть пасту аль-денте

Італійці великі любителі пасти, але це ніяк не позначається на їх фігурі. Секрет криється в тому, що вони її "недоварюють". У такий пасти дуже низький глікемічний індекс, ніж у добре провареної. Через це вуглеводи засвоюються повільніше і продовжується відчуття ситості. Варто дотримуватися інструкції на пачці, коли готуєте пасту.

3. Їжте гостре

Страви необхідно приправляти перцем чилі або кайенским перцем на свій смак. У цих спеціях міститься капсаїцин. Саме ця речовина надає пекучості і пригнічує апетит, а також сприяє спалюванню жирів і прискорює обмін речовин. Це буде дуже до речі тим, хто хоче схуднути.

4. Не варіть картоплю - запікайте її

Коли запікаєте картоплю, в ній зберігається більше корисних речовин. В іншому випадку, вони йдуть в воду. У коренеплоді міститься калій, який допомагає виводити зайву рідину з організму, що сприяє зменшенню набряків.

5. Додавайте в смузі і йогурти насіння

Лише одна столова насіння чіа або льону забезпечить денною нормою жирних кислот омега-3. Їх можна купити практично в будь-якому магазині. Насіння містить речовини, які поліпшать стан шкіри, зроблять її рівною і сяючою.

6. Замініть піту на перець

Хумус і соуси краще їсти не традиційно з пшеничного коржем - питою. Її краще замінити на болгарський перець, нарізаний соломкою. Овоч містить багато вітаміну С. Саме він потрібен для вироблення колагену, який відповідає за пружність шкіри.

7. Додавайте в ранкову каву какао

З какао кава вийде значно смачнішою. Лише одна чайна ложка забезпечить організм ранкової дозою флавоноїдів - антиоксидантів, що підсилюють приплив крові до шкіри і покращують колір обличчя.

8. Додавайте в салати кунжутне насіння

Кальцій потрібен організму для міцних кісток і зубів. В кунжуті його міститься в 7 разів більше, ніж в сирі. Щоб насіння вийшли ще смачніше, обсмажте їх на сухій сковороді протягом декількох хвилин.

9. Пийте кефір

Поживний сніданок з кефіром можна легко приготувати. Збийте в блендері склянку кисломолочного напою з будь-яким фруктом. Так організм отримає багато білка і корисних пробіотиків, а на приготування піде лише кілька секунд.

10. Варіть крупи з зеленим чаєм

Якщо опустити в воду, де будете варити крупи, пакетик зеленого чаю, то у вас вийде гарнір з великою дозою антиоксидантів. Можна також заварити чай окремо. Потім його можна додати в воду в співвідношенні 1: 1.

11. Готуйте омлет з цілих яєць, а не тільки з білків

Жовток більш калорійний, але він багатий на вітаміни і мінерали. Зокрема на лецитин. Ця речовина служить одним з основних матеріалів печінки, прискорює відновлення пошкоджених клітин, живить нервову і мозкову тканину, покращує пам'ять.

12. Запікайте або тушкуйте помідори

Томати містять фітохімічну речовину лікопін. Воно допомагає запобігти розвитку серцево-судинних захворювань і хвороб очей. Лікопін краще засвоюється з жирами і якщо їжа піддається термічній обробці. Чудова страва вийде, якщо запекти помідори з сиром.

13. Замініть крутон нутом

Сухарики прекрасно замінить нут. Він багатий складними вуглеводами і білком, що надає надають додаткові сили організму. Нут можна зробити таким ж хрустким, як і сухарики. Для цього необхідно злити рідину з банки з консервованим нутом і промокнути його серветкою. Після підсмажити на сковорідці, додавши сіль і перець. Нут слід довести до готовності в духовці, розігрітій до 200 ° С, на 30-40 хвилин. Його можна використовувати і як доповнення до салатів.

14. Вибирайте шпинат як гарнір до м'яса

Червоне м'ясо багате залізом, що відповідає за рівень гемоглобіну в крові. Шпинат містить багато вітамінів А і С.Такое з'єднання продуктів збільшує засвоюваність заліза.

15. Додавайте в мюслі подрібнений бразильський горіх

Цей горіх багатий на селен. Речовина допомагає організму синтезувати цитокіни, що регулюють імунні реакції. Заповнити денну норму селену можуть лише два горіха.

16. Замініть майонез йогуртом зі свіжим базиліком або розмарином

Пробіотики з йогурту в поєднанні з ефірними маслами з трав вдвічі ефективніше зміцнюють імунітет.

17. Додавайте в салати авокадо

Авокадо містить антиоксиданти, вітаміни Аі Е. Вони допомагають організму боротися з хворобами захищають клітини шишкоподібної залози. Крім того, він багатий на мононенасичені жири, які допомагають засвоювати вітаміни.

18. Додавайте цедру лимона в чай і не тільки

В якості прянощів вона йде і до м'яса, і в салати. У цедрі майже втричі більше вітаміну С, ніж в м'якоті лимона. А біофлавоноїди попереджають розвиток алергії і м'яко стимулюють імунну систему.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, скинути вагу без шкоди для здоров'я ефективно допоможе відома дієта.