У цьому впевнені японські дослідники. При цьому вчені стверджують, що голод - один з кращих випадків омолодження організму.

Голодування і здоров'я

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що багато людей охоче наїдаються перед сном, в результаті чого погіршується стан здоров'я. Однак з нічним переїданням можна боротися. Про це повідомляють ЗМІ.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Регулярні нічні перекуси нерідко призводять до порушення режиму сну і до рясного вживання нездорової їжі, які в свою чергу поступово підривають наше здоров'я. Для того, щоб зрозуміти, чому ж так сильно хочеться їсти перед сном або вночі, не завадить поспостерігати за власним режимом дня. Найчастіше ночами об'їдаються люди, які звикли пропускати денні прийоми їжі і прагнуть всіляко обмежувати кількість споживаних калорій.

Щоб поступово відвикати від нічних перекусів, важливо постаратися планувати свою вечерю завчасно. Не буде зайвим прослідкувати і за своїми заняттями після вечері. Плотненько повечерявши, ми майже завжди із задоволенням одягаємося в комфортну домашній одяг і зручніше вкладаємося на диван подивитися улюблену телепередачу або ж беремо з собою в ліжко ноутбук і починаємо активно борознити простори Інтернету.

Варто відзначити, що українці потрапили в таку ситуацію, що, напевно, близькі до вічного життя.

Український клуб аграрного бізнесу проаналізував купівельну спроможність населення - як виявилося, працездатну особу в місяць може дозволити собі витратити на продукти не більше 1423,7 гривень. У той же час представники Міністерства охорони здоров'я для дорослої людини рекомендують суму приблизно в 1540 гривень (тобто 83% від рівня прожиткового мінімуму). Більше половини всіх витрат припадає саме на їжу та алкогольні напої.

У структурі харчування з минулого року відбулися деякі зміни: збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду - на 6%, цукру - на 4%, хліба і хлібних продуктів, м'яса, м'ясопродуктів та сала - на 2% кожного. Але численні групи товарів до сих пір залишаються недоступними - українці вже давно звикли недоїдати: скоротилося споживання в домогосподарствах овочів і баштанних - на 8%, молока і молокопродуктів - на 2%.